Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nelegalno

Ruši se nadogradnja na kuli Ćipiko iz 16. stoljeća

Kula Ćipiko
Foto: ''
1/2
28.11.2013.
u 11:33

Nezakoniti dio na kuli u Kaštel Novom, spomeniku kulture, ruši se prema rješenju Građevinske inspekcije. Pripremne radnje za rušenje trajat će 7 do 12 dana

Građevinska inspekcija angažirala je tvrtku koja će srušiti nezakoniti dio rekonstrukcije kule Ćipiko u Kaštel Novom, spomeniku kulture iz 16. stoljeća.

U četvrtak su započele pripreme za uklanjanje. Procjena stvarnog stanja, postavljanje zaštitne ograde, skele, dizalice i slično potrajat će 7 do 12 dana, nakon čega kreće provedba rješenja Građevinske inspekcije od 17. prosinca 2012. godine.

Njime se naređuje investitoru, tvrtki Cipicco d.o.o., da ukloni dijelove građevine koji su izvedeni nezakonitom rekonstrukcijom  postojeće građevine – kule Ćipiko bez potvrđenog glavnog projekta. Budući da investitor nije postupio po rješenju, uklanjanje će provesti ugovorna tvrtka Ministarstva, o njegovu trošku.

Komentara 8

MA
matijazaga
12:51 28.11.2013.

Ovo je strasno! Ja sam u soku! pa sto su inspekcije do sada radile? Pa jesmo li mi normalna zemlja? Mislim, nije da toga nema ni vani, ali ljudi - znam da nije lako ici protiv korumpiranih i usidjelih institucijaa ali da se digne prava hajka i da im se visi nad glavom dan i noc ovakve se stvari nebi dogadjale - ali jedini problem je taj sto nase ljude bas briga za sve ono sto nije u njihovom dvoristu, odnosno sve ono sto se tice drustva u cjelini -- to je rak naseg drustva - a bez toga nema promjena!

KB
kbr
11:54 28.11.2013.

ovo fakat izgleda nakaradno, dobro da će to maknut

Avatar mv3721
mv3721
14:23 28.11.2013.

Opaliti mu visoku novčanu kaznu i poslati u Remetinec pa se možda drugi opamete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije