Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOFISTICIRANO ORUŽJE

Rusi drhte od moćnog britanskog trozubca: 'Ovo je ubojica aviona, Ukrajinci su tajno obučeni'

05.04.2022.
u 13:20

Starstreak je najbrža protuavionska raketa, leti brzinom i iznad 4 macha. Ne može joj se pobjeći, a toplinski mamci koje izbacuju avioni i helikopteri ne pružaju od ovog projektila nikakvu zaštitu. Da će taj projektil Ukrajinci dobiti bilo je jasno jer su sami Britanci to objavili, ali kad je priča izašla, Ukrajinci su to oružje već praktično počeli koristiti. To znači da obuka njihovih vojnika traje već barem mjesec dana, jer je obuka na ovom sofisticiranom oružju dugotrajna. Ranije je pukovnik britanske vojske Graham Taylor, zapovjednik 7. grupe protuzračne obrane, izjavio je da su britanske trupe raspoređene na tajnu lokaciju negdje u istočnoj Europi kako bi naučile Ukrajince kako upravljati, a odmah je postalo jasno da je ta tajna lokacija Poljska.

Komentara 75

45
452t76
14:50 05.04.2022.

zloćin je zloćin Vukovar - Mariupolj Srebrenica - Bući

Avatar Hazl113
Hazl113
16:18 05.04.2022.

Vidim da netko čita moje komentare. Da, Ukrainci se sa Starstreak-om prvi put susreću početkom siječnja. Jednu manju količinu Stingera imali su još prošle godine, isto kao i Javeline. Veće količine im stižu u veljači kada se već znalo da će Rusi napasti. Točno, tek kasnije nakon agresije kreću priče o hitnoj isporuci tih lakih sustava iako ih Ukrainci već imaju u solidnim količinama. Dosta su laki za savladavanje i za kraj nije obuka bila samo u Poljskoj. Samo razlika između Stingera i Startreaka je u navođenju. Stinger se ispali i gotovo, a sa Starstreakom se treba pratiti 3-7 sec. Ali točno, Stinger je osjetljiv na IC mamce i Ukraina nije dobila najnoviju verziju koja je dosta imunija, a Starstreak unutar tih 7 sec. je skoro 100% učinkovit ako se ga točno navodi. Najviše oklopa je uništio Javelin koji radi isto na principu FAF, ispali i zaboravi. Dovoljno je samo termovizijom označit cilj da ga sustav zapamti i gotovo. Pogodaj je skoro 100%. Imao sam ga u rukama. Dosta lagan po težini i savladavanju vještine gađanja.

DU
Deleted user
21:30 05.04.2022.

Rusi drhte od moćnog britanskog ...ca! Ubićuse od moćnog novinarstva pred kojim drhte dezinformacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?