Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIJENCI & KAKTUSI

RTL je bio daleko najbolji, HRT sumoran i loš

proslava (1)
Željko Lukunić/PIXSELL
Autor
Ivan Starčević
01.07.2013.
u 00:40

Nova TV svoj kratki prijenos odradila je s čudnom ambicijom: da bude kao HRT.

Uvijek jednako orni i odmorni, dobro raspoloženi reporteri tehnički savršenog RTL-a radili su sedam sati: od šest popodne do jedan sat iza ponoći. Emisija se zvala “Dobrodošla, Hrvatska”. Glavne zvijezde Antonija Mandić i Igor Bobić na zagrebačkom Jelačić-placu, Hrvoje Krešić također u Zagrebu, Antonija Blaće u Splitu, Nino Štambuk i Edita Misirić u Rijeci, Ana Brdarić Boljat u Osijeku i da ne kvarimo daljnjim nabrajanjem – svi u veselom tonu. Čak ni notorna Amela Čilić nije sve upropastila kad je rekla da još nije stigla “do najvisočijih uzvanika”.

Početna intonacija došla je od Antonije Mandić. Ona je u prvim sekundama, obraćajući se svojem kolegi Igoru Bobiću, pokopala jednu od tipično hrvatskih brižno njegovanih histerija oko pitanja tko je došao, a tko nije: Igore, hoćemo li ikad oprostiti Angeli Merkel što nije došla u Zagreb?

HRT-ov reporter Vjeran Mišurac pustio je kosu, a oko 22 sata puštena je njegova dnevna reportaža o Occupy Croatia i 60 civilnih udruga koje su u Zagrebu, iza Rudolfovih vojarni na Črnomercu, postavile groblje sa 140 bijelih križeva s ogledalima. Ta reportaža bila je jedini relevantan prilog koji je HRT objavio u trinaest sati svoga programa o ulasku u EU. Sve drugo bili su umorni nastupi prepametnih službenika državne ustanove, tj. reportera i ostalog novinarskog osoblja. Odmah iza g. Mišurca pojavila se gospođa ambasadorica (žena ambasadora) Jasna Paro u svojoj staroj ulozi novinarke HRT-a. Zatražila je izjavu Srećka Horvata koji je opleo po Europi, što je gđa Paro dočekala jednom pravom lekcijom starije gospođe mladom drzniku koji joj ne ustupa mjesto u tramvaju.

Svi državni službenici uvijek su umorni pred strankama, ovaj put pred TV-gledateljima. Vesna Pusić toliko se naradila na svečanom koktelu, da je uoči svečane večere izjavu za HRT dala u svečanoj haljini koja je spuznula niz desno rame i neplanirano otkrila crnu naramenicu. Tako je to kad osoba nema osobnog asistenta.

Nova TV svoj je kratki kasnovečernji prijenos odradila traljavo i s čudnom ambicijom koju gaji već duže vremena: da bude kao HRT.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije