Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRAĐANI BIJESNI

Rovinj zabranio skupljanje boca: Redari će kažnjavati sve koje iz kante vade plastične boce

skupljanje boca
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
25.12.2016.
u 18:58

Iako još uvijek nije poznato kolike će biti kazne zasigurno će biti višestruko veće od 50 lipa koliko sakupljači dobiju za bocu

Rovinj je prvi hrvatski grad koji je zabranio skupljanje boca iz kanti, ali i iz bilo kakvog drugog komunalnog otpada, prenosi Dnevnik.hr

Tako će se skupljanje boca i komunalnog otpada u Rovinju klasificirati kao kazneno djelo. Komunalni redari kažnjavat će sve osobe koje iz kante vade plastične boce. 

Iako još uvijek nije poznato kolike će biti kazne zasigurno će biti višestruko veće od 50 lipa koliko sakupljači dobiju za bocu.

Građani osuđuju ovakvu odluku Gradskog vijeća.

>> Umijeće preživljavanja: Nismo zli ako živimo od skupljanja boca

>> Skupljačicu boca u finim trgovinama i ne primjećuju

Ključne riječi

Komentara 48

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
19:41 25.12.2016.

Rovinj zabranio? A tko je taj Rovinj? Ili je možda riječ o par debeloguzih uhljeba iz poglavarstva tog gradića? Za pretpostaviti je da su isplanirali aranžman s otkupom boca na "gradskoj", čitaj privatnoj razini, izračunali kako će preusmjeritii novac od boca u aranžmanu s dogovorenim otkupom pa si na mjesečnoj razini dići plaće, još nekoliko tisuća po glavi uhljeba uvijek dobro dođe. Stoka niškorisna. Jadni ljudi skupljaju boce da kupe kruh.

Avatar Azriel
Azriel
19:04 25.12.2016.

kao prvo, komunalni redari ne mogu kazneno nekog goniti. Mogu samo napisati prekršajnu prijavu. A to nije isto. To je dio koji se odnosi na stručnost novinara. A drugo, uvijek skupim u stanu desetak boca, stavim ih u vrećicu, i ostavim ili kod ulaza u zgradu, ili kraj kontejnera za smeće. Ako koga misle prijavljivati, neka onda prijave mene, A ne sirotinju za koga su te boce.

HR
hromcan
19:10 25.12.2016.

Prije dajte osigurajte ljudima normalan život pa onda zabranite rovanje po kontenjerima......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije