Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOK BORŠIĆ:

'Rosin kurir prijetio je da će mi zaklati dijete'

Ante Roso
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/5
24.09.2014.
u 19:06

Odgovarajući na pitanja, Boršić je kazao da ga je tužiteljstvo ispitivalo i o nekim ubojstvima te kako im ništa nije rekao

– Ne želim govoriti o djelu zbog kojeg sam osuđen na dvije godine zatvora (poticanje na ubojstvo Ante Rose, op. a.). Tamo sam stalno govorio da sam nevin, a nisam se žalio na tu presudu jer mi je kurir Ante Rose poručio da će mi zaklati dijete. I pritom je rekao adresu na kojoj živi moje dijete, iako je ta adresa do tog trenutka bila tajna – kazao je Ivan Boršić svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Dubravku Žugelju, Anti Rosi i ostalima optuženima za krvavu pljačku Fine u kojoj su 2005. ubijena dvojica zaštitara te za niz drugih razbojstava.

Boršić, koji je zbog svoje uloge u tom i drugim razbojstvima osuđen na deset godina zatvora, svjedoči treći dan, a danas je odgovarao na pitanja tužiteljstva i obrane objašnjavajući neke navode iz iskaza. Branitelji Dubravka Žugelja i Ante Rose nizom pitanja pokušavali su uhvatiti Boršića u nedosljednostima pa ih je zanimalo sve – od toga kada je i kako upoznao pojedinog optuženika, gdje i kako trenutačno služi kaznu, je li prije svjedočenja kontaktirao s tužiteljstvom i policijom... Odgovarajući na ovo posljednje pitanje, Boršić nije zanijekao kontakte s tužiteljstvom, no kazao je da se oni nisu odnosili na svjedočenje.

– Zanimalo ih je što znam o pojedinim ubojstvima, no nikakve im informacije nisam dao – kazao je.

Objašnjavajući zašto je tek 2011. progovorio o pljački Fine, Boršić je kazao da je to učinio zbog ubijenih zaštitara jer ga je tištala savjest te da bi svoje suokrivljenike spriječio u počinjenju još nekih djela.

>> Kako je crveni Ferrari stajao Rosu slobode

>> Boršić: Godilo mi je što mi mafijaš kao Roso nudi posao

Komentara 4

Avatar ANALFABETAFOB
ANALFABETAFOB
20:08 24.09.2014.

vidi! ima odijelo!...pa mogao bi postati premijer ili predsjednik....zadovoljava sve potrebne karakteristike...a ak je još i udba....no frks et ol

DU
Deleted user
23:35 24.09.2014.

Progoneči krivce za ubojstva u FINI greškom su ubijeni krivi ljudi, tko će za to snositi odgovornost?

BD
bozidar.dolenec
20:27 24.09.2014.

I kaj ve vas je tip nateral v corsokak i onda mi tu slusamo price o pravni drzavi so morti braca Grimm imali prste v zakonu.Fakat se tu sikakve hurmastoce desavajo sam ne kaj treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije