Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osvojio glasove

Romney nakon duge borbe osvojio predsjedničku kandidaturu

Marijan Mrmić
Foto: Arhiva VL
1/2
30.05.2012.
u 13:32

Uspjeh bivšeg guvernera zasjenio je Donald Trump koji je ponovno postavio pitanje Obamina državljanstva

Nakon mnogo godina tijekom kojih je pokušavao postati republikanski predsjednički kandidat, Mittu Romneyu konačno je pošlo za rukom osvojiti nominaciju nakon što je pridobivši Teksašane skupio više od 1144 glasa republikanskih kandidata. Bivši guverner Massachusettsa glasove je osvojio porukama o zabrinutosti za američku ekonomiju, dobro organiziranom kampanjom i akcijama skupljanja donacija kojima može stati uz rame svome protukandidatu Baracku Obami.

Njegov uspjeh, nažalost, zasjenio je jedan od njegovih donedavnih konkurenata, a sada važan saveznik u prikupljanju donacija, Donald Trump. Trump je samo nekoliko sati prije svečane večere kojom je Romney u Las Vegasu prikupljao sredstva za daljnju kampanju održao govor o tome kako još uvijek sumnja u rodni list Baracka Obame i činjenicu da je rođen na Havajima, odnosno ponovno je postavio pitanje je li Barack Obama uopće rođen u SAD-u.

Upravo taj Trumpov govor i komentari na račun američkog predsjednika zasjenili su Romneyeve pokušaje da se tijekom obraćanja javnosti fokusira na bitna ekonomska pitanja i način na koji bi ih on rješavao, za razliku od Obame. Ipak, naglasio je kako Trump ima pravo na svoje mišljenje, ali nije se ogradio od izjava svoga najistaknutijeg financijskog pomagača.

Komentara 3

DI
Diablo
15:15 30.05.2012.

Jedna od izjava spomenutog na svojim skupovima: \"Svijet je opasno mjesto i treba zadržati dominantnu kontrolu američke vojske\", te obećao, ukoliko bude izabran, vojnu moć američke vojske \"neusporedive snage bilo gdje u svijetu.\" Samo je najavio širenje američkog imperijalizma.

TT
The Time of Troubles 1612
15:40 30.05.2012.

Sve je ovo u Americi Hollywood Americki sistem je predatorski i tko god dodje na vlast ce pokusati ugrabiti za Ameriku sto god moze vise na mapi, destabilizirati druge drzave, osvajati tudji teritorij, smanjivati ljudske slobode i siriti hladnoratovsku histeriju protiv onih koji nece da plesu kako im Washington naredi.

LS
Ljuti Sipak sa Kacine
16:52 30.05.2012.

Brojin dane, Brojin noci , kad ce obama konacno poci !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije