Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'ne smije se ponoviti'

Roditelji pretučene djece: Još nisu svi uhićeni, nećemo odustati od borbe

Vukovar: Prosvjed roditelja pretučenih mladića i Vukovaraca zbog nasilja u gradu
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/5
06.02.2024.
u 17:55

Od 6. siječnja, kada je pretučena skupina 15-godišnjaka u središtu Vukovara, njihovi roditelji poduzimaju sve da se krivici kazne. Prva rasprava osumnjičenima za premlaćivanje zakazana je za 12. i 13. veljače

Prije točno mjesec dana, 6. siječnja u večernjim satima, u središtu Vukovara pretučena je i teško ozlijeđena skupina 15-godišnjaka. O kakvim ozljedama se radi, koje su im nanijeli pripadnici BBB-a Vukovar, govori i to da su četvorica mladića završila na liječenju u KBC-u Osijek gdje su primljeni s frakturom lubanje, slomljenim i napuklim rebrima, teškim potresima mozga, slomljenim jagodičnim kostima… Kako je preneseno medijima, razlog sukoba bio je taj što je na upućeno pitanje jedan od srednjoškolaca odgovorio na ekavici.

Od dana kada se dogodilo to premlaćivanje, koje je uzbunilo cijeli grad, ali i šire, roditelji pretučene djece zajedničkim snagama poduzeli su niz aktivnosti. Alarmiran je niz državnih institucija, a prvi korak bila je organizacija mirnog prosvjeda pod nazivom "Stop nasilju!". Nakon tog prosvjeda, na kojem se okupilo nekoliko stotina građana, roditelji su dogovorili niz sastanaka htijući da se nešto tako više nikada ne ponovi. Tako su imali sastanke sa županom Damirom Dekanićem, Centrom za socijalnu skrb, čelnicima Policijske uprave i predstavnicima Državnog odvjetništva.

POVEZANI ČLANCI:

– Možemo reći da smo zadovoljni dosad napravljenim. Posebno smo zadovoljni onim što smo čuli u PU i Državnom odvjetništvu gdje nam je pojašnjeno što se događa i o kakvom se problemu zapravo radi. Važno nam je da su nam djeca krenula u školu, ali ni to nakon svega nije jednostavno ni lako. Djeca nam idu dječjem psihologu u Osijek, s tim da psihološka pomoć koju su obećali iz Centra za socijalnu skrb još nije došla. Međutim, nismo zadovoljni brojem uhićenih koji su sudjelovali u premlaćivanju naše djece jer svi znamo da ih je bilo više – kažu nam roditelji pretučene djece.

Dodaju i kako se sve održava po žurnom postupku pa je tako prva rasprava osumnjičenima za premlaćivanje zakazana za 12. i 13. veljače. Isto tako primjetno je da u središtu Vukovara od toga dana ima više policajaca. – Mi nećemo odustati od borbe. Ono što se dogodilo 6. siječnja više se nikada ne smije ponoviti – ističu roditelji. Inače, zbog premlaćivanja srednjoškolaca za pet osoba je određen istražni zatvor u trajanju od jednoga mjeseca.

Četvorica njih sudjelovala su u premlaćivanju, a jedna od uhićenih osoba skrivala ih je u svome stanu. Najmanje dvojica njih su sudjelovala i u navijačkim neredima koji su se dogodili u kolovozu prošle godine u Ateni. – Policija i dalje obavlja kriminalističko istraživanje toga događaja, a isto tako možemo reći da tragamo i za ostalim sudionicima – rekao je glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Dragoslav Živković. 

VIDEO Ujedinjeni roditelji u Vukovaru prosvjedovali: Ne moramo se voljeti, ali moramo znati da smo u gradu sigurni

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije