Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Rod Blagojevich je kriv samo za laganje federalnim agentima

Rod Blagojevich
18.08.2010.
u 21:41

Postupak protiv Blagojevicha bio je centriran oko njegova pokušaja prodaje upražnjenog senatorskog mjesta Baracka Obame.

Bivši guverner Ilinoisa Rod Blagojevich proglašen je krivim za samo jednu od 24 točke optužnice - za laganje federalnim agentima, za što je maksimalna propisana kazna pet godina zatvora. Oko svih preostalih točaka optužnice koje su ga teretile za podmićivanje i reketarenje porota je ostala podijeljena te ni nakon 14 dana debatiranja porotnici nisu uspjeli postići jedinstveni stav.

U načelu, postupak protiv Blagojevicha bio je centriran oko njegova pokušaja prodaje upražnjenog senatorskog mjesta Baracka Obame. Blagojevich je, podsjetimo, snimljen kako kao guverner Ilinoisa s ovlastima imenovanja senatora kaže "Ta je stvar j..... zlatna. Ne namjeravam to dati besplatno". Porotnici se nisu uspjeli dogovoriti je li riječ o eklatantnom primjeru korupcije ili o samo malo ekstremnijem slučaju inače uobičajne političke trgovine. Takvo raposloženje porotnika možda je i rezultat Blagojevichevih pojavljivanja u raznim zabavnim i reality programima.

Analitičari ocjenjuju kako je ovakva presuda velika Blagojevicheva pobjeda, ali možda ne i konačna s obzirom da je tužitelsjtvo tražilo obnovu postupka

Ključne riječi

Komentara 6

KR
krilnik2
19:22 19.08.2010.

Zidovski zet.

Avatar Chicha
Chicha
03:34 19.08.2010.

Rod puno toga zna o Obami a Obamini gospodari (citaj) zionisti to dobro znaju. Imaju samo dve opcije da ga puste ili \"overe\".

OB
-obrisani-
04:54 19.08.2010.

Da je gad , je, da je ukrao, je.. a i da si može kupit ibolju periku - može.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije