Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPG-OVCI SE ŽALE
Povratak na članak

Robu sa Zelene tržnice preprodaju i pet puta skuplje pod ‘domaće’

OPG-ovci se žale da inspekcija, kada dođe na tržnicu, ide izravno k proizvođačima, a šverceri za to vrijeme zatvore kamione i pobjegnu – bez kazne i sankcije

Komentari 22

Avatar AGRAM
AGRAM
13:52 06.08.2019.

A što je sa OPG-ovcima koji kupuju na zelenoj tržnici?

VL
Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
14:27 06.08.2019.

Čovjek sa tržnice natovario puna kolica lubenica u jednom marketu i onda to preprodaje 5-6 puta skuplje

VL
Avatar comparator
comparator
13:44 06.08.2019.

Ne spominjete M B. koji vam je napravio ovo s švercerima koji koriste stare raspadnute kamione ili kombije koji se ne registriraju i zapravo po pravilu trebaju svaku noć napustiti tržnicu .Policija ta vozila ne gleda a očigledno je da se po zakonu nebi smjela nalaziti na javnoj površini. Zakon se ne poštuje i nije osmošljen princip burze.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:09 06.08.2019.

nitko nije propao radi države, već radi svojeg apetita i nesnalažljivosti. država je tu sporedna. propisi su takvi kakvi jesu, i po njima se svi ravnaju. prema njima, mi smo jedan od većih izvoznika banana, ali i automobila. tako to prolazi kroz papire. što danas naši ljudi znaju što je pravo domaće voće i povrće? kad ga skoro i nema! to malo što ima, ima cijenu, koju zaobilaze. konkurencija domaćem voću i povrću je španjolska, italija i grčka. zemlje koje imaju velike i jake igrače, sa velikim površinama i puno radnika. i državom koja u jednoj mjeri ipak regulira posao. ne možeš puno utjecati na uvoz, zabraniti ga nikako, al pripomoći proizvođaču možeš. na mnoge načine. mi tu kaskamo, kasnimo 25 godina. svaka vlada, svaki ministar, po tom pitanju nije napravio ništa. lobiji su prejaki. ministri koji se drznu pipnuti u tu jamu nestanu. nije tolušić napadnut bez razloga. bez obzira ne svoju dokazanu nesposobnost. ali je pipnuo je jednu stvar, pa su i njega napali. na državi je da odluči i djeluje. može. uvijek. nitko nama ne brani zabraniti uvoz, tj. unos, mesa smrznutog dulje od 6 mjeseci. to možemo. al to ne radimo!

VL
DU
Deleted user
14:39 06.08.2019.

Na placu sami prekupci, opgeovaca ni za lijek, zato kupujem u dućanima, nazovem Konzum-klik i donesu mi ravno u kuhinju. Fučkajte se zeleni lopovi.

VL
DU
Deleted user
17:39 06.08.2019.

imam vrt... sadim salatu samo za sebe....i moja salata jest domaća ali nikad tako lijepa kao kod " kumice" koja ustvari živi na 2.katu jedne zgrade, i sve kupi bog zna gdje... ja od salate moram baciti bar 3-4 lista,, pojeo puž ili od blata... paradajz mi je kvrgav i čudan, ali ukusan.. a ona kumica ima sve kalibrirane... hmmmmmm

VL
IS
istinaizlike
13:24 06.08.2019.

Rađe kupujem u Lidlu. Sam odaberem što mi odgovara i ne uvale mi pola trulog.

VL
LE
Leksi
15:41 06.08.2019.

Poznato od nastanka zelene tržnice. Muljtora puna hrvatska.

VL
IN
inot
14:39 06.08.2019.

časne žicaju za ovu ili onu crkvu,...kaj one debeloguze pope ne pošalju na tržnicu,em kaj ih hrane i peru sad i žicat moraju...fujpljuc.A vi OPEGEOVCI sami prijavite švercere odmah kad ih vidite,a ne čekat da isspekcija sama dođe jer ih se bute nacekali i kad dojdu vi na...bete.

VL
MO
moškov
14:18 06.08.2019.

hrvatska je jedna velika mozda najveca trznica u danas novoj ljubavi zvanoj evropa....itd

VL
Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
16:53 06.08.2019.

Nitko vas ne tjera da kupujete

VL
Avatar ucjena
ucjena
15:33 06.08.2019.

posao iz snova, kupis po knu prodas po tri i doma ides sa lovom, ali i opegejci su lakomi ajde neku lipu skuplje ali 2,3,4,5 puta skuplje eeee?

VL
ST
stefj
13:05 06.08.2019.

Jako dobro funkcionira dostava do vrata. Ako se već kupuje domaće i plaća skupo, onda nije problem platiti i dostavu... Ne treba se gledati jeftino, oni koji žele jeftino idu u Lidl. Ako je nešto stvarno domaće i dobro, može podnijeti i veću cijenu... Veću cijenu da, ali pet preprodavača između OPG-a i krajnjeg kupca nikako. Znači malo veća aktivnost na društvenim mrežama, zaprimanje direktnih narudžbi i isplatit će se proizvodnja za čas... A veći troškovi manipulacije (jer se prodaju manje količine) pokriju se nešto većom cijenom prema krajnjem kupcu nego prema otkupljivaču...

VL
DU
Deleted user
13:31 06.08.2019.

Šta bi sad na ovakva pisanja svi trebali pohrliti u Konzum i kupovati Peruškovo smeće? I ovo je dokaz da ni carinska služba niti inspektorati ne funkcioniraju i ne kontroliraju porijeklo robe. A o cijenama da i ne govorim. Svi smo taoci mafijaško-političkog klana koji kontrolira cjelokupno tržište. U uređenim državama EU ne vlada ovakav nered.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.