Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival u Sanremu

Roberto Vecchioni pobjednik Sanrema

Belen, Vecchini i Canalis
20.02.2011.
u 09:59

Profesor grčkog i latinskog, kantautor Vecchioni, pobjedio je na ovogodišnjem festivalu kancone u Sanremu

RIM – Pobjednik 61. festivala talijanske kancone u Sanremu je Roberto Vecchioni (67) sa pjesmom “Zovi me još ljubav” (Chiamami ancora amore). Na drugom su mjestu sastav 'Moda' sa pjevačicom Emmom i pjesmom “Doći će” (Arrivera), a treće mjesto je osvojio Al Bano s pjesmom “Amanda je slobodna” (Amanda e' libera).

- Nisam očekivao pobjedu, izjavio je vidno uzbuđen Roberto Vecchioni kada je voditelj festivala, pjevač Gianni Morandi, u noći između subote i nedjelje objavio pobjednika ovogodišnjeg festivala koji je srušio sve rekorde po gledanosti na televiziji. U petak uvečer, na primjer, kada je gostovao oscarovac Roberto Begnini, koji je govorio o povijesti i talijanskoj himni, pošto ove godine Italija slavio 150. obljetnicu ujedinjenja, bilo je 19 milijuna gledatelja pred malim ekranima.

Roberto Vecchioni je poznati talijanski kantautor. I ovu je pjesmu sam napisao i posvetio je ženama. Vecchioni je 1968. diplomirao na Katoličkom sveučilištu u Milanu na kojem je radio i kao asistent za predmet Povijest religija. Nakon toga, do današnjih dana, radio je kao nastavnik grćkog i latinskog, kao povijesti i talijanskog, u klasičnim gimnazijama.  
Italija se nakon više od 15 godina vraća na europski festival Eurosong.

Na Eurosongu 14. svibnja u Düsseldorfu predstavljat će je Raphael Gualazzi s pjesmom “Ludost ljubavi” (Follia d'Amore) s kojom je na ovogodišnjem Sanremu pobjedio u kategoriji mladih. Italija je posljednji puta na eurofestivalu sudjelovala 1997. sa duom Jalisse’s koji su pjevali “Rijeke riječi” (Fiumi Di Parole).

Među gostima na ovogodišnjem Sanremu su bili Andy Garcia, Robert De Niro, Monica Bellucci, Take That i Avril Lavigne.

Uz Morandija, festival su vodile dvije ljepotice, Belen Rodriguez i Elisabetta Canalis, te dvojica komičara, Luca Bizzarri i Paolo Kessisoglu, koji su na zub svoje satire stavili premijera Silvija Berlusconija, pa i kada su se ismijavali oporbi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije