Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osviješteni

Roberta štedi vodu, reciklira papir i imat će solarne panele

\'17.11.2010., Sisak - Gimnazijalka Roberta Kioncar(desno) sa profesoricom Marinom Kasa(lijevo) sudjelovala u Zenevi na Svjetskoj konferenciji mladih o klimatskim promjenama. Photo:Nikola Cutuk/PIXSEL
Nikola Čutuk/PIXSELL
17.11.2010.
u 15:55

Dvoje Siščana, F. Gerin i R. Končar, sudjelovali su na Svjetskoj konferenciji mladih o klimatskih promjenama i održivom razvoju, održanoj u Ženevi

Roberta Končar i Filip Gerin, učenici 4. razreda sisačke Gimnazije, s profesoricom Marinom Kasa sudjelovali su na Svjetskoj konferenciji mladih o klimatskim promjenama i održivom razvoju, održanoj sredinom studenoga u Ženevi. Roberta i Filip članovi su novoosnovanog Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak, u sklopu kojeg su i otputovali na značajnu konferenciju. Što su tamo radili objasnili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Jače od lokalnog interesa

– Bilo je odlično, upoznali smo brojne stručnjake i ostvarili suradnju s njima. Cilj je konferencije da se pošalje poruka za COP 16, Konvenciju o klimatskim promjenama, koja se u prosincu održava u Cancunu. Poanta naše poruke je da se na stranu stave nacionalni interesi, jer klimatske promjene utječu na sve nas. Također naglašavamo da je potrebna veća suradnja s mladima na ovom polju, jer smo dosta ekološki osviješteni – poručila je mlada Siščanka. Roberta i u svakodnevnom životu razmišlja ekološki. Štedi vodu i električnu energiju, reciklira papir, plastiku, a njena obitelj planira postaviti solarne panele na kuću. – Nije to puno, ali kad bi svaki pojedinac tako radio, to bi bilo značajno – istaknula je djevojka. Tridesetak učenika već dva mjeseca aktivno djeluje u Klubu mladih CK Gimnazije Sisak koji vodi prof. Marina Kasa. Osim ekoloških projekata, učenici pomažu i svojim mlađim kolegama instrukcijama, brinu se o eksterijeru i interijeru škole i sudjeluju u humanitarnim akcijama.

Uključiti druge škole

– U aktivnosti ćemo uključivati i učenike drugih škola. Sutra ćemo u petrinjskoj Gimnaziji raspravljati na temu "Treba li zabraniti korištenje nuklearne energije u civilne svrhe", a doći će i učenici iz Gline – kaže M. Kasa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije