Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Robert Prosinečki: Krali su nas iz Beograda, sad smo svoji pa nas kradu naši

Naslovnica 16.10.
Foto: VL
16.10.2016.
u 00:01

Izbornik Hrvatske? Nikad ne znaš

Nogometnu naciju kakva je Azerbajdžan Robert Prosinečki okrenuo je naglavačke. Njegovi šefovi do jučer nisu poznavali pojam premija jer taj novac, namijenjen igračima, uvijek bi u pravilu ostajao u blagajni saveza. Odnedavno je financijska križaljka malo drukčija. Vjerojatno se sada već plaše koliko će Robiju i društvu morati isplatiti do kraja kvalifikacija. Nakon dvije pobjede i remija, Azeri su korak iza moćnog Elfa.

Slogan saveza sada glasi: Why not? Zašto se ne bismo i mi plasirali na SP, misle Azeri. Novi ugovor već mu spremaju, a Robi je potpuno miran, uživa u lovorikama i pohvalama koje stižu sa svih meridijana.

Koliko razmišlja o socijalnoj, društveno-političkoj situaciji u Hrvatskoj?

– Godinama imamo turbulencije. Koliko god bio ‘operiran’ od politike i neovisan, ne možeš to ignorirati. Pratim to, najviše kroz internetski portal Večernjeg lista, vi ste mi najbolji. Priča se da smo korumpirani, da smo rasprodali državne vrijednosti... Nisam učio škole da to mogu analizirati, nemam kompetencije. Ali imaju oni koji su to napravili, odnosno koji nisu ništa napravili, pa me to sve skupa boli. Ima nas 4,5 milijuna, imamo resurse i potencijal, a ne živimo kako bismo trebali. Kada sam bio klinac, govorili su: ‘Ne daj Bože da te Rusi brane, a Grci hrane.’ Koga god su Rusi branili, nije bilo dobro, a koga su Grci hranili, taj je gladan ostao. Znači da tu nešto ima. Pa rast nezaposlenosti, da se zgroziš, pa propadanje firmi... Sačuvali smo Podravku, pa više Pliva nije naša, pa Ina je naša. Ili nije naša? Ne znam više. Napravili smo autoceste, moramo puno raditi na turizmu. Problem je svijest nacije. Danas ne vrijedi ništa, ništa se ne cijeni. Živjeli smo u Austro-Ugarskoj, radili za njih, pa su nas krali ovi iz Beograda. Sada smo svoji, pa su nas naši pokrali... Uništili smo Slavoniju, a neki kažu da možemo hraniti cijelu Europu. Znam da u Zagorju nema nijedne krave, kada sam bio klinac, bilo je milijun krava. Kad sam bio klinac, nije bilo šanse da se ‘nekaj ne dela’, sadi ‘kuruza’, pšenica. Uništili smo poljoprivredu. Pa imamo vode koliko hoćeš, a najskuplju vodu u Hrvatskoj plaćamo, a vode ko u priči. Imamo Vladu, pa nemamo... Zbog toga je propalo puno projekata, sigurno. Ne znam, nisam kompetentan, moramo početi ‘delati’, kako kaže Banderas (Milan Bandić, nap.a.), moramo početi manje ‘ćapati’... – u svom je stilu kazao Veliki Žuti.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Bernardić - Imao je siromašno djetinjstvo pa je već s 14 godina radio po bauštelama

>>Smiljana Knez: Hrvatska nije pokazala želju da se uključi u iskopavanje žrtava Hude jame

>>Fra Mario: Blairu sam pomogao da postane katolik

Foto: VLm

Komentara 22

AN
Andreeejjj
21:22 15.10.2016.

Kako ste samo ZLOČESTI!? ROBERT PROSINEČKI se uvjek deklarirao kao HRVAT, gdje god bio!!! Smeta vam sve i davno su ga iz Dinama otjerali u Zvezdu, sa kojom je usvojio EU i svjetsko klubsko prvenstvo, bio je 3 sa HRV na svj.prv. 1998 u Francuskoj, igrao je u REALU i BARCELONI a sada je daleko najbolji HRV trener a vi ga još uvjek pljujete!? SRAMOTA!!!!

MI
mirko0410
22:09 15.10.2016.

Dva puta su ga izbacili iz Dinama, jednom Ćiro drugi puta Zajec, vratil se u Dinamo u najboljim godinama i tada je Dinamo jedino igral ozbiljan nogomet u Europi. Za mene su ti bile nezaboravne utakmice Celtic, Atletico,New Castle,Porto, Partizan,MTK, Grascopers itd, itd. Rođen u Zagorju, i nikad ga nije bilo sram reći tu lijepu i toplu riječ KAJ.Za mene jedan od največih i uvijek naš.

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
22:43 15.10.2016.

Prosinečki je sve rekao. Dali danas još ima naivaca koji misle da je Hrvatska stvorena zbog nas, a ne zbog njih tj, ovih koji se već 25 godina izmjenjuju na vlasti i onih "gospodarstvenika" koji ih u tome podržavaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije