Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rastu socijalne nejednakosti

Rizik od siromaštva: Ugroženo je 745.000 građana, u velikoj opasnosti i djeca

20.07.2022.
u 06:08

Za jednočlano kućanstvo prag rizika od siromaštva lani je iznosio oko 36 tisuća kuna, dok je za kućanstvo s dvije odrasle osobe i dvoje male djece bio oko 76 tisuća kuna. Prema tome, u riziku od siromaštva je samac koji mjesečno raspolaže s manje od 3000 kuna te svaka četveročlana obitelj s manje od 6400 kuna na mjesec

Komentara 21

WT
WTF!
08:16 20.07.2022.

Rizik od siromaštva zahvaljujući onima koji su zaboravili da su tu zbog građana,a ne obrnuto. Bitne im visoke plaće,a iz saborskih klupa markiraju češće nego školarci!

HU
Hubrvi
09:03 20.07.2022.

Kad je Hrvatska prisiljena uvoziti radnu snagu cak sa Filipina i iz Nepala, a istovremeno nedostaje usprkos tome i to u privredi i do 100.000 radnika nemoze se govoriti o nedostatku radnih mjesta. A 100 i nekoliko tisuca nisu nezaposlenii radi toga jer za njih nema radnih mjesta, nego su nezaposleni radi toga jer su ljencine. Preskolovati se i konobariti ili zidati, pa biti cak i pomocni radnik u kuhinjin ili na gradilistu, nije nikakva sramota. Suma sumarum Hrvatska je puno bolja, nego je katastroficari negativci prikazuju.

DU
Deleted user
09:26 20.07.2022.

Ako se ljudi ne bune i nisu na ulicama statistički siromašni imaju prihod na kojeg ne plaćaju porez - rad na crno, poljoprivreda, građevina, usluge, trgovina itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?