Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izgradnja mira

Riječki nadbiskup posjetio Islamsku zajednicu u Rijeci

ivan devcic,Hajrudin ef. Mujkanovic,portal (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
04.07.2013.
u 15:49

Citirajući misao teologa Hansa Künga da nema mira u svijetu bez mira među religijama, nadbiskup Devčić je kazao neka ovaj susret bude mali doprinos izgradnji mira i suživota na ovim prostorima

 - Ovim pohodom želimo posvjedočiti bratsku povezanost nas koji predstavljamo Katoličku i Islamsku zajednicu u Rijeci. Želimo na taj način uputiti i svim našim vjernicima poziv na međusobno uvažavanje i njegovanje zajedništva i suživota, na zauzimanje za svjedočenje u našem društvu zajedničkih nam vrijednosti, kao i na poštivanje različitosti - istaknuo je nadbiskup Ivan Devčić prilikom današnje posjete Islamskom centru u Rijeci gdje ga je dočekao glavni imam riječki Hajrudin ef. Mujkanović. 

Riječ je o prvom službenom posjetu riječkog nadbiskupa. Naime, prije točno dva mjeseca nadbiskup nije mogao sudjelovati na otvorenju Islamskog centra zbog pastoralnog pohoda izvan Hrvatske. Obojica čelnika vjerskih zajednica u Rijeci složili su se da je ovaj susret zapravo samo nastavak dobre suradnje Katoličke crkve i Islamske zajednice na ovim prostorima.

- Vjerujem da će ovaj Islamski centar kao i mnogi drugi vjerski objekti, bez obzira koje provenijencije biti mjesto okupljanja, mjesto međureligijskog dijaloga, suživota i ljubavi jedni prema drugima. Iako niste osobno mogli sudjelovati na otvorenju ovog centra prije dva mjeseca, jedna od najvećih delegacija koja je bila na otvorenju bila je ona predstavnika Katoličke crkve, odnosno Riječke nadbiskupije i vaših poslanika. Vjerujem i da je Islamski centar već ostvario svoj cilj i da će i dalje biti još jedan svjetionik u nizu mnogih svjetionika u našem gradu Rijeci i da će i naš grad i županija biti i dalje mjesto dijaloga i suživota - rekao je riječki imam Hajrudin ef. Mujkanović.

Citirajući misao teologa Hansa Künga da nema mira u svijetu bez mira među religijama, nadbiskup Devčić je kazao neka ovaj susret bude mali doprinos izgradnji mira i suživota na ovim prostorima na kojima obitavaju predstavnici ne samo kršćanske i islamske vjeroispovijesti nego i drugih vjerskih i svjetonazorskih opredjeljenja.

>>Deset godina biskupstva u knjizi riječkog nadbiskupa Ivana Devčića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije