Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ POROPAT

Riječki HNS-ovac kao primjer ostalim političarima na posao odlazi romobilom

Riječki HNS-ovac na posao dolazi električnim romobilom
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
12.02.2020.
u 14:26

Andrej Poropat je član HNS-a, a na funkciju predsjednika skupštine grada Rijeke stupio je prije dvije godine.

Hrvatski političari po mnogočemu kaskaju za kolegama sa starog kontinenta. Recimo, dok ministri i premijeri zemalja iz zapadne i sjeverne Europe žive skromno, otplaćuju kredite, na posao dolaze biciklom ili čak volontiraju kod obavljanja političke djelatnosti, naši političari sve češće nalaze se u središtu pozornosti zbog problema s imovinom i bahatim načinom života.

Ne treb ni spominjati sve skandale u posljednjih nekoliko mjesec koji su rezultirali ostavkama mnogih ministara, dužnosnika i lokalnih političara. Više manje radi se o dobro poznatom problemu, a to je teško dokaziva imovina, neispravno ispunjena imovinska kartica te nerazumno trošenje javnog novca u privatne svrhe.

Međutim, da na hrvatskoj političkoj sceni nije sve tako crno dokazuju Pixsellove fotografije iz središta Rijeke. Naime, fotoreporter je u svome kadru uhvatio predsjednika skupštine grada Rijeke Andreja Poropata kako na posao dolazi električnim romobilom.

Inače, Andrej Poropat je član HNS-a, a na funkciju predsjednika skupštine grada Rijeke stupio je prije dvije godine. Oženjen je, otac dvoje djece, bavi se automobilizmom, učitelj je skijanja, a zaposlen je u realnom sektoru, kao ekonomist u jednoj privatnoj riječkoj tvrtki koja se bavi prodajom automobila.

Riječki Novi list o njemu je svojevremeno pisao kao o čovjeku koji neće dobiti upalu mišića na nogama zbog učestalog izlaženja za govornicu. Riječ je o tipu političara koji stvari rješava kada su svjetla reflektora ugašena, točnije kada su ugašene kamere. Andrej Poropat, to nitko nije siguran, možda je jednom ili dvaput izašao za govornicu Gradskoga vijeća. Dio vijećnika vjerojatno ne zna ni kako mu glas zvuči. No, on očito ima talent koji je urođen HNS-ovcima – politička kalkulacija. 

Komentara 1

DH
dalibor.hren
14:40 12.02.2020.

Ima li vozačku dozvolu za vožnju romobilom po pločniku - nogostupu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije