Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renesansa proizvođača tenkova Leopard 2

Rheinmetallova dionica porasla na 230 eura

FILE PHOTO: Germany delivers its first Leopard tanks to Slovakia, in Bratislava
RADOVAN STOKLASA/REUTERS
27.01.2023.
u 08:51

Rheinmetall bi trebao dobiti najveći dio od 100 milijardi eura koje kancelar Olaf Scholz planira potrošiti na modernizaciju Bundeswehra

Njemački proizvođač oklopnih vozila Rheinmetall proživljava najsvjetlije trenutke u svojoj 134-godišnjoj povijesti. S kompanijom Krauss-Maffei Wegmann proizvodi tenk Leopard 2, onaj koji Ukrajina željno očekuje. Nakon procjene Rheinmetallova izvršnog direktora Armina Pappergera da će prodaja 2025. godine rasti na 11-12 milijardi eura, umjesto ranije procijenjenih 10-11 milijardi eura, ne treba čuditi što Rheinmetall trenutno na burzi ima rekordnu vrijednost.

U srijedu nakon podneva na Frankfurtskoj burzi dionicom Rheinmetalla se trgovalo po 230,10 eura što je gotovo 3 posto više nego dan ranije. Za ilustraciju, indeks DAX u to je vrijeme bio u plusu blagih 0,3 posto. Time je tržišna kapitalizacija kompanije prešla 10 milijardi eura, a u posljednjih godinu dana povećala se za 2,5 puta, prenosi Reuters. K tome, Rheinmetall je sve bliže ulasku u sastav DAX-a. Jagma investitora za tom dionicom ne čudi s obzirom na perspektive. Rheinmetall bi trebao dobiti najveći dio od 100 milijardi eura koje kancelar Olaf Scholz planira potrošiti na modernizaciju Bundeswehra. Ruska invazija na Ukrajinu poboljšala je poslovnu perspektivu Rheinmetalla, ali promjena je puno dublja, tvrdi Papperger,

"Nekada su nas ljudi vrijeđali i prijetili nam. Danas mi govore i pišu: Hvala Bogu što vas imamo", izjavio je šef Rheinmetalla za tjednik Stern.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije