Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Duga istraga

Rezervist i četnik osumnjičen za ratni zločin

rat
Arhiva VL
17.05.2011.
u 11:59

Dvadesetak godina nakon opisanih zbivanja 43-godišnji osumnjičenik vjerojatno se nalazi u Srbiji ili u nekoj drugoj stranoj državi

ŠIBENIK – Bivši pripadnik paravojnih postrojbi tzv. RSK i pričuvnog sastava bivše JNA iz razdoblja okupacije dijelova Hrvatske, 43-godišnjak sa šibenskog područja, osumnjičen je za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1991. i 1992. godine. Kao i u sličnim slučajevima, dvadeset godina nakon počinjenih zločina za koje se sumnjiči, 43-godišnjak trenutačno nije dostupan hrvatskim organima zakona i reda jer je vjerojatno u Srbiji ili nekoj drugoj stranoj državi.

– Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je osumnjičeni, kao pripadnik pričuvnog sastava JNA i vojske takozvane „Republike srpske krajine“, 1991. i 1992. godine u Gračacu, kršeći pravila međunarodnoga prava za vrijeme rata, pokušao usmrtiti oštećenoga 65-godišnjaka i tjelesno ozlijedio njegovu sada pokojnu majku, koja je od zadobivenih ozljeda, u to vrijeme, bila liječena u bolnici u Kninu.

Nadalje je utvrđeno da je osumnjičeni u to vrijeme u više navrata psihički i fizički zlostavljao i oštećenoga 70-godišnjaka kao i njegovu suprugu te da je iz njihove kuće otuđio inventar i razne predmete – ističu u PU šibensko-kninskoj.

Ključne riječi

Komentara 1

ZA
zaboravi
23:11 17.05.2011.

Napisite nam o kojoj se osobi radi,da znamo ime i prezime,mozda ima neko ko zna ga i gdje se nalazi.Ovako tajno pisanje ne vodi ni cemu samo jos vise u tajnovitost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije