Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rektor Damir Boras:

Bez digitalne tehnologije nema demokracije

16.10.2014., Zagreb - Damir Boras, rektor Sveucilista u Zagrebu.  Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
02.10.2015.
u 19:17

Na konferenciji 70-ak uglednih svjetskih politologa i teoretičara medija raspravlja se o utjecaju digitalnih tehnologija na uključivanje građana u demokratske procese.

Demokracija nije moguća bez digitalne tehnologije – izjavio je to jučer rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras na međunarodnoj konferenciji "Komunikacija, demokracija i digitalne tehnologije" koja se održava u Rovinju, a organiziraju je Svjetsko udruženje politologa i Fakultet političkih znanosti.

Na konferenciji 70-ak uglednih svjetskih politologa i teoretičara medija raspravlja se o utjecaju digitalnih tehnologija na uključivanje građana u demokratske procese. O transparentnosti lokalnih uprava i digitalizaciji sudionica iz Brazila rekao je da količina digitalno objavljenih informacija nije pokazatelj transparentnosti njihova sadržaja. 

>>Sveučilište u Zagrebu bogatije za 292 nova doktora znanosti

>>Svjetski plasman sveučilišta ovisi o predstavljanju na webu

Komentara 3

Avatar dmitarX
dmitarX
20:55 02.10.2015.

Džaba i tehnologija, ako su ljudi nedemokratični i slijepi..

IB
Ivan Basar
21:02 02.10.2015.

Gospodine Damir Boras, ako dobro stoji u novinama da ste vi izjavili da demokracija nije moguća bez digitalne tehnologije moram reči da sam duboko razočaran. Te dvije riječi, 'nije moguća' su apsolutno vrlo daleko od povijesnog realiteta demokracije. Demokracija jeje stara više od tisuću godina, iako svaka demokracija nije demokracija, ali da digitalna tehnologija pomaže na uključivanje građana u demokratske procese, to odgovara razvoju demokracije. To omogučuje približavanje realne demokracije građaninu. Ne više, ovisi koliko je politika stvarna ili vara narod.

SZ
Sziget
23:36 02.10.2015.

kako ide ona poslovica svaki.... svoga konja hvali a da nam objasne vezu politologije i demokracije, a da o nekoj znanosti o medijima i ne govorim a gdje su filozofi? a gdje su gradani?medijima i ne govorim a gdje su filozofi? a gdje su gradani?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije