Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnja dražba

Rekord u Japanu: Tuna prodana za 1,8 milijuna $

tuna,Japan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/8
06.01.2014.
u 16:02

Stručnjaci su izračunali kako će gurmani za samo jedan zalogaj jučer prodanog mesa morati izdvojiti oko 230 američkih dolara.

Tradicionalna prva novogodišnja dražba plavorepe tune jučer je u Japanu opet srušila rekord. Delicija ugrožene vrste ulovljena na sjeveroistoku države prodana je za nevjerojatnih 1,8 milijuna dolara što je tri puta veće cijena od prošlogodišnje, javlja Reuters.

Kupac je i ove godine bio predsjednik sushi lanca Zanmai Kiyoshi Kimura koji je za tunu još jednom platio rekordnu cijenu. Iako smatra da je iznos ovoga puta bio previsok, najkvalitetnije meso ugrožene vrste svejedno je kupio kako bi sugrađane potaknuo na konzumiranje ribe.

Japan je i dalje vodeća zemlja u svijetu po konzumaciji tunjevine. Čak 80 posto svjetskog izlova konzumira se u toj otočnoj državi. Stručnjaci su izračunali kako će gurmani za samo jedan zalogaj jučer prodanog mesa morati izdvojiti oko 230 američkih dolara.

>>I Hrvatska prihvatila ICCAT-ov plan očuvanja plavoperajne tune

Ključne riječi

Komentara 1

LI
lindov
19:16 06.01.2014.

Kriva informacija dragi novinari. To je bila cijena proslogodisnje kupnje. Ovu godinu je isti kupac platio tunu oko 70,000,00 USA, sta je mnogo manje. Bilo bi jako lijepo imati prave informacije dragi novinari, a ne ovakve gluposti godinu dana kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije