Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gust promet u kaznen

Rekord bjelovarskoga zatvora: u 2011. njime prošlo 929 osoba

\'13.01.2012., Bjelovar - Predstavnici Grada Bjelovara vec tradicionalno godisnje obilaze bjelovarski zatvor kako bi se upoznali s uvjetima boravka i zivota zatvorenika i pritvorenika. Bjelovarski zat
Damir Spehar/PIXSELL
16.01.2012.
u 11:42

Prosječno dnevno stanje, posjećenost zatvora, bila je 110 ljudi, sedam manje nego u 2010.

Tijekom 2011. godine u bjelovarski zatvor zaprimljeno je rekordnih 929 osoba – priopćio je ravnatelj zatvora Drago Ivančić za jučerašnjeg posjeta predstavnika Grada koji već tradicionalno za božićnih blagdana posjećuju ovu ustanovu i prigodno daruju zatvorenike.

Trendovi nepredvidivi

U odnosu na 2010. godinu broj zaprimljenih osoba porastao je za čak 49, no zanimljivo je da to nije utjecalo na napučenost zatvora. Naime, prosječno dnevno brojne stanje u 2011. iznosilo je 110 osoba, dok je godinu ranije ta brojka bila veća za sedam osoba. No, trendovi su nepredvidivi, tako da su jučer na brojnom stanju bile čak 132 osobe.

U radu je spas

Bjelovarski zatvor može se pohvaliti iznimnim rezultatima u radnoj angažiranosti zatvorenika. Naime, u prošloj godini zatvorenici su odradili čak 25.707 radnih sati ostvarivši zaradu u iznosu od nepunih 475.000 kuna. Osim rada u kuhinji i praonici rublja te onom izvan ustanove na uklanjanju ambrozije i sličnim poslovima, zatvorenici su radili i na uređenju zatvorskog stana od 45 kvadrata koji je prenamijenjen u prostor za posjete te prostoru za službenike pravosudne policije.

– Svi koji dobijemo priliku raditi jako smo zadovoljni jer nam tako vrijeme brže prolazi, a uz to ostvarimo i zaradu koja nam dobro dođe – kaže Vlado koji kaznu u Bjelovaru izdržava već godinu dana. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar stravaxx
stravaxx
19:49 16.01.2012.

super. barem nešto rekordno u bjelovaru. bravo....

TH
than
22:33 16.01.2012.

Pa nista cudno. U ovoj drzavi je zivot u zatvoru postao pozeljan. Imas toplo, zdravstveno, hranu, struju, tuseve... Ako se dobro vladas moze i tv, racunalo... Sto ti vrijedi sto se mozes kretati kada si na slobodi, ako nemas nitii za kruh ?!?! O zdravstvenom osiguranju tek necu. Uskoro cemo svi tamo.

BO
bonsai
06:37 17.01.2012.

ja bi savjetovao svima onima koji su ostali bez posla , bez tvornice , bez stana radi mutnih poslova tih istih poslodavaca , ako nemaju kuda , ako im oduzmu krov nad glavom , opljackajte banku , nemate sto izgubitiiti . Ako vas ne ulove imate novac , ako vas ulove sto je u vasem slucaju bolje imate krov nad glavom , 3 obroka , kupanje i odmor narednih 5 godina !ne zvuci lose zar ne !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije