Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14.05.2013. u 12:00

Šime Lučin iz SDP-a za štetu učinjenu u MUP-u, kao i Kalmeta, sad sjedi u Saboru, dioniku politike rezova i restrukturiranja u javnim tvrtkama

Ne daju se ni Željko Rogošić ni Goran Radman. Pa nije Rogošić stjuardesa da samo zbog “neuvjerljiva” životopisa ostane bez posla na javnoj televiziji kao što se stjuardesama prijeti otkazom zbog “neuvjerljivih” bolovanja. K tomu, i muškarac je! Ženi bi na Rogošićevu mjestu, ako ni zbog čega, onda radi imidža HRT-a, Radman odmah morao reći: “Dokaži ili odstupi!”. Ženu ne bi bio u stanju štititi ignoriranjem svih tih napada, koliko god, kako zaključujemo iz slučaja Rogošić, beskrajno vjerovao svojim ljudima i znao ih cijeniti više i od kuće u kojoj rade.

Utoliko je lakše Krešimiru Kučku iz Croatia Airlinesa pa ne treba odmah zaključiti da je on sposobniji menadžer od Radmana samo zato što ga nisu pokolebali ni savjeti pravne službe ni utvrđenja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u davanju otkaza četrdeset dvjema stjuardesama. K tomu, za prijatelja ima najmoćnijeg Hrvata koji je upravo proglašen najvećim seksistom zato što se ženama iz SDP-a obratio riječima: “Izborite se, budite bolje, pametnije, inteligentnije, lukavije i zaboravit će da ste žene, bojat će vas se.”. I konačno, Kučko se nema razloga bojati stjuardesa i jer kakva-takva prilika za otkaze koincidira s političkim željama vladajućih koje artikulira ministar Siniša Hajdaš Dončić. Tako je još prije mjesec dana, govoreći o restrukturiranju javnih tvrtki, ministar najavio 200 otkaza “ili Croatia Airlinesa neće biti”.

Spor koji bi stjuardese zbog nezakonitih otkaza pokrenule protiv državne kompanije u mandatu ove vlasti neće se okončati, a poslije kome će to više, osim stjuardesama, biti važno. Nakon izgubljene trećine mandata panično je važno da politika SDP-a konačno daje rezultate pa i pod cijenu dugoročnih pogrešaka. Tko sad više mari za to što je trenutačne probleme ove vlasti stvarala HDZ-ova partitokracija. SDP-ov “menadžer” Šime Lučin to je iskusio isproduciravši tisuće sudskih sporova policajaca na kojima je godinama nakon njegova odlaska iz MUP-a država izgubila stotine milijuna kuna. Unatoč pričinjenoj šteti, Lučin danas za nagradu sjedi u Saboru, a u nedavnoj analizi rada članova vlada bio je jedan od najbolje ocijenjenih ministara u očima analitičara. I Božidar Kalmeta nagrađen je saborskom plaćom nakon svega što se događalo u njegovu resoru, a HDZ ga je gurnuo da sada svoje provjerene menadžerske sposobnosti stavi u službu kao gradonačelnik Zadra te je lako moguće da Zadranima pri glasovanju neće biti važno što se nekoć događalo.

Unatoč takvima, ne govori se o “restrukturiranju Sabora”, koji je ponajviše i odgovoran za politiku koja je stvorila uvjete za sadašnje restrukturiranje javnih tvrtki. Doduše, redakcija 24sata vodi argumentiranu kampanju rezanja plaće saborskim zastupnicima, ali od svih rezanja ovih se dana jedino čulo za 40-postotno rezanje plaće kabinskom osoblju. Nakon HDZ-ovih namještenih natječaja nova je nas vlast uvjeravala da je sustav rotirajućih vrata pravo rješenje za kadroviranje, a sada su svi “genijalci” Radimira Čačića bili zamijenjeni opet nečijim pajdašima. No nijedan “genijalni” menadžer iako otpremnine nisu više što su nekoć bile, koliko se god loš, pa i štetan pokazao, nije zabrinut za svoju budućnost. Konačno, i njihov “izbornik” Radimir Čačić već najavljuje kako priprema novi gospodarski plan koji će zgotoviti taman kad budu zaboravljeni njegovi prijašnji promašaji. Na žalost, ne bi nam pomogao ni registar propalih političara i menadžera.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije