Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobuna liječnika

"Reforma je štetna za pacijente! Kreće peticija protiv spajanja"

Darko Milinovic
Patrik Maček/PIXSELL
07.06.2010.
u 19:57

- Ukidanjem nekih ustanova nestaje i izvozni “trade mark” pojedinih bolnica, npr. Sveučilišne klinike "Vuk Vrhovac", kaže prof. Metelko.

Nepotrebnim i štetnim ukidanjem pojedinih zdravstvenih ustanova ukidaju se i međunarodne komunikacije i izvozni “trade mark” bolnica u Hrvatskoj, kao npr. status suradne ustanove Svjetske zdravstvene organizacije Sveučilišne klinike “Vuk Vrhovac” i inozemnih projekata te Klinike – napisao je, među ostalim, ravnatelj “Vuka Vrhovca” prof. Željko Metelko u otvorenom pismu ministru D. Milinoviću i premijerki J. Kosor.

Zaključio je kako je “previše nejasnoća i opasnosti u prijedlogu reforme da bi se s njom odmah nastavilo, a i financijske su uštede problematične”.

Koalicija udruga u zdravstvu pokrenula je potpisivanje peticije za poništavanje Vladine odluke o spajanju bolnica u Zagrebu, priopćila je Mensura Dražić, predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu. Prezentacijom reforme, kaže, nisu objašnjena načela niti kriteriji pri odabiru bolnica koje se spajaju.

– U kojoj će mjeri primjena odluka biti na štetu korisnika zdravstvenih usluga? Uštede su potrebne, ali ne na štetu pacijenata! – ističe M. Dražić.

Komentara 7

AK
akil
22:20 08.06.2010.

Jadniste je napisao da je ministar seljačina.Da,tako se govori kad je netko bilo gdje dalje od Hrvatske.Možda ti ona i nije domovina pa nije čudo.Seljačina si ti jer mrziš sve što je Hrvatsko a tko si ti?Odaberi najblaži izraz i biti ćeš veliko \"h..vno!!

TO
torrente
21:09 07.06.2010.

opiru se lopovi doktori svim pokušajima da se dovedu u red.jeftinija nabava lijekova njima nije u interesu jer ih većina doktora je na platnom popisu farmaceutske industrije.

BR
branitelj
21:52 07.06.2010.

hdz u 20godina uspio što srbi nisu od kraljevine SHS totalno uništit hrvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije