Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvijek gladna država
Povratak na članak

‘Tražili reformu lokalnih vlasti, a dobili blitzkrieg’

U dva pokušaja decentralizacije nešto javnih poslova preuzelo samo 6% od ukupnog broja općina i gradova u prvom, odnosno samo 4% u drugom pokušaju

Komentari 19

Avatar Debelo
Debelo
08:41 23.08.2017.

Bolje bi bilo da se nasilno useljeni Bosanci samovoljno iseljavaju iz Hrvatske.

VL
Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
08:35 23.08.2017.

Zdravko Marić i Zdravko Mamić su hrvatine prave u koje se mi balkanski domoljubi kontejner klase zaklinjemo kao svoji na svome.

VL
LP
ljerka.p2911
07:53 23.08.2017.

Flego i komadina " domoljubi" za koje je HR redovito " ova država" ko i za sve oszale take leve reginaliste, teško im prek žvaljoke prelazi omiljena im Hrvatska, decentralizaciju bi, ali solidarnost nebi. Pa naravno da ako se hoćee uravnotežiti razvoj i mogućnosti sve Hrvatske i svih Hrvata preraspodjeliti država mora od bogatijih ka siromašnijima. Inače kako biseri misle postići jednaki regionalni razvoj njima omiljenih regija. Da im to ne bu financiral marsajanci valjda? I u HR gospodo ex ne žive nikakvi građani nego Hrvati - svaka osoba koja posjeduje domovnicu, državljanin Hrvatske. Onima kojima smeta da ih se oslovljava Hrvatima trenutno neka vrate domovnicu i mir. A flege, komadine i ostali pobornici " ove države " i zaljubljenici u ex građane po sovjetskom modelu, ukoliko imaju s navedenim problema, umoljava se da domovnicu vrate prvi.

VL
RO
robertbruckner
08:00 23.08.2017.

dizi porez na 33.33% ako se u rvatskoj moze ko Luka Raic koji je od obicnog mladog covjeka dosao u Zagrebacku Mljekaru koja mu je platila skolu za vozace a onda on za par godina poslije kupio to istu mljekaru za 10 milijuna dolara a prodao francuzima za tocno 365.000.000 dolara i platio 0 ili nula dolara poreza na dobit, tos e zove privatizacija na fasisticki hitlerovsko/komunisticki nacin.

VL
Avatar Debelo
Debelo
08:42 23.08.2017.

Treba ukinuti dvojno državljanstvo... deportirati sve hercegovac iz zemlje, na taj nacin osloboditi proracun od parazita i pozvati sve raseljene mlade hrvate koji su zadnjih godina odselili... da se vrate... ovo je njihova zemlja... tu je njihov dom... ovo nijee hercegovina... od novca koji bi se uštedimo povecati place lijecnicima koji se vrate te poboljšati uvjete rada i opremljenost bolnica..vratimo hrvatsku hrvatima... vratimo našu protjeranu mladost..

VL
DU
Deleted user
11:16 23.08.2017.

Ova vlast se pokazala jednako sterilna kao i prošla. Premda sebi tepaju da su vizionari ( a i imaju po raznim osnovama primanja vizionara svemira ), zapravo se sve svodi na gašenje vatre. Smanjili smo poreze, općine su ostale bez novca, sad ćemo im malo namaknuti itd. Sve skupa vizije nema, osim ako se "spaljena zemlja" bukvalno i figurativno, ne računa kao vizija. Što isto nije isključeno. Država, opća i lokalna jednostavno je preskupa, u odnosu na uslugu koju daje. Nažalost, mišljenja sam da se reforme u tom pravcu ne predviđaju te da nas čeka novo zaduživanje i novi porezi.

VL
RO
robertbruckner
07:55 23.08.2017.

Cak niti jedni komunisticki Grci nemaju tako veliki porez koji su bili duzni preko 450.000.000.000 dolara, pa su im pola ovi glupani svapski oprostili, a mi hrvati imamao 25% poreza najveci porez na kugli zemaljskoj, nap u Oregonu USA nema nikakvog poreza i iznosi 0%, ali imaju porez na kuce koji iznosi cc 1.2% da sad ne vazem apotikarskom vagom koliko je to tocno, pa tako za 83-4 godine ili za svoj jedan zivot jedno kucu poklonis ili kupis drzavi.

VL
Avatar Rafael B
Rafael B
08:36 23.08.2017.

Osim dr. Koprića ostali svi luppetaju! Svi znamo što treba učiniti, ali zemlju vode kokošari čiji sitni intetesi su važniji od državnih! I tako već 20 godina...

VL
Avatar la_Kamocemo
la_Kamocemo
08:53 23.08.2017.

Svima koji su mladi od 55 godina mirovine padaju 27 % To proizlazi iz najnovijeg Programa konvergencije koji je zajedno s Nacionalnim programom reformi Plenkoviceva Vlada prihvatila ..... .......Ajmo sad zajednicari svi u glas, "Maric je najbolji ministar svih vremena,, hdz je najbolja stranka svih vremena.."

VL
MI
miso
08:44 23.08.2017.

Ministar Z. Marić je prodana duša velikih i treba ga obuzdati u daljnjem poražavajućem djelovanju. On poslije svega i dalje zagovara porobljavanje Hrvata. ... Pa, dosta nam ga više!

VL
DU
Deleted user
07:50 23.08.2017.

I ni riječi o tome da 500-ak jedinica lokalne samouprave i 100-ak gradova širom Lijepe naše ne bi podnijela ni susjedna 60 mil. Italija. Naši, što lokalni, što republički velmože bi strckali i proračun NR Kine, i to učas. Paa da ste bar nekog konzultirali tko bi jasno i glasno rekao da je riječ o dugoročnoj propasti Hrvatske jer toliku birokraciju, što na državnoj, što na lokalnoj razini - nitko ne može na duge staze ni hraniti, a oni bi još i njem. limuzine sa šoferima i full opremom, kako koja godina "rodila" u njem. auto industriji. U tome je bit..

VL
Avatar bodavica
bodavica
07:57 23.08.2017.

ovom liku je mjesto u Kerempuhu je izgleda da je jedino to za njega. Glavni čovjek financija Agrokora nije imao pojma o lopovluku i najednom ministar financija države Hrvatske!!!!! Viva Croatia!!!!!!!

VL
RO
robertbruckner
07:51 23.08.2017.

Da mi hrvatibi "reforme" ali ne kod mene vec kod norvezana, e pa nemoze to tako. Nikakav porez vise ne dolazi u obzir ili svi moraju na ulice i to ne radi vlade vec radi sebe samih, jer imaju preko 400.000 mladih penzionera koje treba platit a svi su bolesni na glavu, sve im penzije momentalno oduzet. Vani ako imas invalidsku rentu i jos radis a ovi saznaju za to-renta se momentalno oduzima i nema je vise do 65, kod nas u hrvatskoj primaju invalidsku rentu, voze traktore, rade u poduzecima i primaju duplu zaradu. Oni su problem a ne Vlada a one doktore koji su im dali rentu odmah hapsit i otvorit Goli Otok, Na zalost on nebi bio dosta veliki da ih sve primi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.