Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za referendum

Referendumski ustanak predao potpise predsjedniku Sabora

referendumski ustanak (1)
Patrik Macek/PIXSELL
15.03.2013.
u 15:37

Potpise su prikupljali od 13. do 27. 2., a građane su pitali jesu li za poništenje pretvorbe i privatizacije, za zabranu rasprodaje državne imovine, prostora i resursa i za zabranu proizvodnje, prometovanja i prodaje GMO proizvoda

Predstavnici građanske inicijative Referendumski ustanak predali su danas predsjedniku Hrvatskog sabora Josipu Leki zahtjev za raspisivanje referenduma o četiri pitanja. Zahtjev su potkrijepili s više od 480 tisuća potpisa – od 116 do 125 tisuća birača po pitanju. Priznaju da je među tih 480 tisuća potpisa po nekoliko potpisa od istih građana, koji žele referendum o sva četiri postavljena pitanja, pa neki mogu tumačiti da inicijativa nije sakupila dovoljno potpisa po pojedinom pitanju.

– Ipak, iz broja prikupljenih potpisa jasno da građani žele referendum. Predsjednik Sabora rekao nam je da će poštovati proceduru i pokrenuti postupak provjere potpisa, a mi kao građanska inicijativa smatramo da smo ispunili uvjete za pokretanje referenduma – tvrdi predsjednik organizacijskog odbora inicijative Zoran Mihajlović. Potpise je ova inicijativa prikupljala od 13. do 27. veljače, a građane su pitali jesu li za poništenje pretvorbe i privatizacije, za zabranu rasprodaje državne imovine, prostora i resursa i za zabranu proizvodnje, prometovanja i prodaje GMO proizvoda. Žele i da se građani ponovno očituju jesu li za članstvo Hrvatske u Europskoj uniji.

Komentara 4

ZK
Zdenko Klun
16:02 15.03.2013.

Treba znati da je ovaj postotak prikupljenih potpisa više nego dovoljan u skoro svim državama evrope. Evropski standard je cca 1% birača u roku od mjesec dana, kod nas; 10% u 2 tjedna. Tko je ovdje lud?

OB
-obrisani-
16:32 15.03.2013.

Ja neznam za tu gospodu iz tog tzv ustanka , al ja sam vec bio na referendumu po pitanju ulaska u EU vi niste ?

PE
peterjones
18:31 15.03.2013.

hrvatska ima najrigorozniji zakon o referendumu.dok švicarci trebaju skupiti 5% potpisa birač u roku od 30 dana,hrvati moraju sve duplo:10% birača u roku od 14 dana.još gora stvar je popis birača koji kaže da ih ima 4,5 milijuna???!!!!!!halo,tko je ovdje lud?!?!sve to pokazuje da se vlastodršci itekako boje naroda i njihove volje.na vlast dolaze lažima,manipulacijama,ucjenama,sve to uz veliku financijsku podršku svojih bogatih sponzora,za koje poslije rade,a protiv naroda i države.ako se građani ne probude i shvate važnost referendumske borbe,nestat će i država i narod u bujici ekonomske okupacije i potpunog osiromašenja i razvlašćivanja građana i države

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije