Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE OPORBE

'Nebo je plavo, ministre istražuju, Beljak je panasonic, HDZ uvjerljivo vodeća stranka'

Foto: Kolaž/Pixsell
1/5
19.02.2022.
u 14:28

Takve akrobacije nam uopće nisu nužne, dovoljno je ujutro otvorit portale, napisao je Grmoja

Hrvatski političari oglasili su se na društvenim mrežama povodom vijesti da je u stan ministar graditeljstva Darko Horvat jutros upala policija te se provodi istraga. 

Naime, navodno se radi o izvidima povezanih sa zlouporabom ovlasti.

Mostov Nikola Grmoja na Twitteru je objavio: 

''1/2 Bahati Andrej Plenković poručio je nama mostovcima da možemo stajati na trepavicama i da unatoč tome neće smijeniti nijednog ministra. Takve akrobacije nam uopće nisu nužne, dovoljno je ujutro otvorit portale'', smatra. 

- Rezultati nerada ministra Horvata vidljivi su stanovnicima Banovine i Zagreba. Odavno je trebao biti smijenjen zbog nesposobnosti. Premijerova izjava kojom neizravno optužuje DORH za tajming je skandalozna. Pritisak izvršne vlasti na pravosuđe u demokratskom je društvu neprihvatljiv, rekla je za Večernji list Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Hrvatskih suverenista.

HSS-ov predsjednik Krešo Beljak napisao je kako se ne radi o prijelomnoj, već svakodnevnoj vijesti. 

''Nebo je plavo, ljeti je vruće, zemlja je ravna ploča, ministre istražuju, Rajner je vitez, Beljak je panasonic, a HDZ je i dalje uvjerljivo vodeća stranka. Sve je isto baš kao i svaki drugi dan'', napisao je Beljak. 

Bojan Glavašević napisao je pak kako Plenković ''već sada ima dosta dugu listu svojih ministara koje je branio, a koji su završili s policijom u gostima''.

''Kako (ne)zgodno, a u srijedu je rasprava o opozivu ministra Horvata'', napisao je. 

Jelušić smatra kako HDZ ''ne može prihvatiti prijedlog oporbe za razrješenje ministra Horvata, a znaju da ga teško mogu i braniti''.

''Pa se pošalje jutros policiju u pretres njegova stana....i sve što iza toga slijedi.... A samo zato da premijer ima sada "dobar" razlog da ga razriješi dužnosti ministra!!!! Prije rasprave o njemu u Saboru'', napisao je. 

Predsjednik Suverenista Marijan Pavliček također je komentirao nove istrage za Večernji list.

- Vlada jest napravila neke dobre stvari ovaj tjedan, ali ovo uhićenje ministra Horvata potvrđuje da mi ne možemo napraviti niti jedan korak naprijed, a da odmah ne napravimo dva nazad. To je ekipa koju je birao Andrej Plenković. O toj ekipi dovoljno govori to da je više ministara otišlo zbog korupcijskih afera u zadnjih šest godina nego u šest godina Ive Sanadera, rekao je.

- Rezultati nerada ministra Horvata vidljivi su stanovnicima Banovine i Zagreba. Odavno je trebao biti smijenjen zbog nesposobnosti. Premijerova izjava kojom neizravno optužuje DORH za tajming je skandalozna. Pritisak izvršne vlasti na pravosuđe u demokratskom je društvu neprihvatljiv, rekla je za Večernji list Vesna Vučemilović, saborska zastupnica Hrvatskih suverenista.

SDP-ova Marijana Puljak napisala je kako se ''čini kako neće biti potrebna rasprava u Saboru o povjerenju ministru Horvatu koja je bila planirana za srijedu''.

''Radari gospodina Plenkovića ozbiljno zakazuju'', napisala je. 

Sandra Benčić je poručila da ova Vlada možda još nije pala, ali  je sigurno propala,

"Nitko više ne može tvrditi da se može upravljati iznimno zahtjevnim procesima obnove, pandemije, mitigacije inflacijskog šoka s Vladom u kojoj su ministri pod istragama Uskoka zbog umočenosti u korupcijske afere, isti oni ministri koje premijer brani čak i da se opozicija postavi na trepavice. Pitanje odlaska HDZ-a u opoziciju na jedno dugo vrijeme je pitanje opstanka ove zemlje", napisala je Benčić. 

Dario Zurovec, Fokus, pak poručio je da nova uhićenja vladinih dužnosnika i najava daljnjih postupanja samo potvrđuju da je Hrvatskoj potrebna nova politika koju treba voditi nova generacija političara. 

"Sve dobro što se napravi u našoj državi uz ovakve afere brzo pada u vodu, a crnilo koje stvara neodgovorna stara politika ljude navodi na pomisao da u Hrvatskoj nema budućnosti. Uz sve ono što radimo u Svetoj Nedelji i uz pozitivne pomake u nekim drugim sredinama, mogu reći da Hrvatskoj, unatoč aferama, sasvim sigurno slijede bolji dani. Moramo vjerovati, marljivo raditi, a one koji nas koče - mijenjati", kaže Zurovec.

Komentara 50

PR
Pravednik69
10:45 19.02.2022.

Jedan ispravak, Krešo nije panasonic Krešo je pajser!

DH
Dinko Horvat
10:45 19.02.2022.

E sad nastupa problem... ne daj bože izbora za koga glasat. Večina trenutnih političaea su samo dobri galamđije neke druge sposobnosti nula bodova.

PA
pax5
10:02 19.02.2022.

Sve bu vas tužil,vaš hdz!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije