Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hnk u rijeci

Reakcija udruge 'Urbana desnica' na isticanje slike Bojana Glavaševića

HNK Rijeka, Bojan Glavašević
Foto: ''
1/2
13.11.2014.
u 12:24

Postavljamo pitanje kako se pročelje jedne takve ustanove može koristiti za iznošenje političkih stavova osoba koje rukovode tom javnom ustanovom jer takva djelatnost nije propisana Statutom ni Zakonom, pitaju članovi Urbane desnice

Istaknuta slika Bojana Glavaševića na pročelju zgrade HNK Ivana pl. Zajca ponukala je na reakciju udrugu "Urbana desnica" iz Splita. Pisanim priopćenjem, koje uime udruge potpisuje tajnik Zvonimir Pavlinović, obraćaju se svim nadležnim institucijama.

"Zakonom o kazalištima i Statutom kazališta pl. Zajc u Rijeci jasno je deklarirana djelatnost tog kazališta. Postavljamo pitanje kako se pročelje jedne takve ustanove može koristiti za iznošenje političkih stavova osoba koje rukovode tom javnom ustanovom, pošto takva djelatnost nije propisana Statutom ni Zakonom? Jesu li ovakve ekshibicije u skladu sa zakonima ove države ili ćemo sva pročelja kazališnih zgrada u Hrvatskoj pretvoriti u političke reklamne panoe? Napominjemo kako ovo nije prvi put da se pročelje javne ustanove koristi za nametanje političkog i svjetonazorskog opredjeljenja rukovodstva kazališne ustanove u Rijeci".

>>Frljić u akciji: Na pročelju HNK u Rijeci osvanuo portret Bojana Glavaševića

>>Bojan Glavašević: Ne mogu se ispričati za nešto što nisam rekao

Komentara 55

SO
sojko1
13:17 13.11.2014.

drugu Frljiću se jučer vratio ideološki guru iz zatvora u Haagu pa je dobio krila

Avatar krumpirsky
krumpirsky
12:53 13.11.2014.

nažalost u rijeci su se udružilo naizgled nespojivo talijanski irendentizam, veliko srbski četnici i komunjare , a njihov je jedini cilj uništit hrvatsku RIJEKO PROBUDI SE

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
12:46 13.11.2014.

Drug Frljić, sramota Rijeke. Što reći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije