Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas U VEČERNJEM LISTU

Razotkrivamo Varginu fiskalnu kvazimatematiku

Naslovnica
Foto: VL
Autor
Gojko Drljača
12.11.2014.
u 00:05

Više fiskalnih stručnjaka upozorilo nas je da su Vargine teze o uštedi 1,04 milijarde proračunskih kuna zahvaljujući izdvajanju HZZO-a iz riznice najobičniji PR ili, bolje rečeno, prijevara.

S obzirom na to da se ministar zdravlja Siniša Varga počeo obračunavati s novinarima koji su kritički pisali o njegovu radu, valja upozoriti da beskrupulozne metode teških obmana postaju njegov osobni, prepoznatljivi modus operandi. Primjerice, na dezinformiranju se temelji i njegov ključni politički projekt, izdvajanje HZZO-a iz državne riznice.

Više fiskalnih stručnjaka upozorilo nas je da su Vargine teze o uštedi 1,04 milijarde proračunskih kuna zahvaljujući izdvajanju HZZO-a iz riznice najobičniji PR ili, bolje rečeno, prijevara. Ta prijevara čak nije ni suptilno smišljena, lako ju je razotkriti krajnje jednostavnom matematikom, i to temeljem fiskalnih projekcija iz prezentacije koju je za potrebe dokazivanja opravdanosti izdvajanja HZZO-a pripremio ministar Varga.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede!

Foto: VLm

>>'Ispričavam se svim novinarima koji časno i pošteno rade svoj posao'

Komentara 12

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
01:20 12.11.2014.

...sustav vode dva nestručnjaka... koje nije stid potpisati se na tablicu koju su pustili u svijet... uspoređivali babe i žabe... s 5 kriterija / indikatora... iako se babe i žabe ne mogu uspoređivati makar i odabrali iste indikatore... tako da je seoska bolnica bolja od KBC-a... a kada na popis ubace i privatne ustanove (što namjeravaju)... tada će... poliklinike... zraka, zubić i bukovina... dijeliti prvo mjesto... i dobiti pacijente, nagradne bodove i nagradna sredstva... a KBC će biti na 100. mjestu i raditi neprofitabilne poslove te biti apsolutni gubitnik...

DU
Deleted user
07:54 12.11.2014.

No dobro. za očekivati je da Varga ne zna fiskalnu problematiku. Problem je što profesor Grčić, glavni ekonomist vlade ne poznaje elementarnu matematiku..

ST
stefj
02:04 12.11.2014.

Stvar je jednostavna, kada se zdravstvo izdvoji iz proračuna, onda je ministar veliki baja i on dijeli novce. Sada odgovara Milanoviću i Lalovcu, nakon toga neće odgovarati nikomu... Teoretski ne bi trebalo biti samoposluživanja od drugih ministarstava, ali isto tako ne bi trebalo biti niti ulijevanja novca predviđenog za druge svrhe... Vidjet će se već nakon godinu dana da li je bolje da HZZO raspolaže novcem ili država.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije