Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jedan od najsnažnijih

Razoran tajfun pogodio Filipine: Raste broj poginulih, uništeni brojni domovi..

Tajfun na Filipinima
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
19.12.2021.
u 14:05

Guvernerka Dinagata Arlene Bag-ao ranije je ovaj tajfun, nazvan Rai, usporedila sa supertajfunom Haiyan, najsnažnijim u povijesti, koji je na Filipinima 2013. odnio 6300 života.

Broj poginulih u najsnažnijem ovogodišnjem tajfunu na Filipinima narastao je na 142, objavili su dužnosnici. Najviše umrlih je u pokrajini Bohol, smještenoj na istoimenom otoku – njih 72. Guverner te pokrajine upozorio je na krizu u opskrbi vodom, pa pozvao na donacije električnih generatora kako bi se omogućio rad stanica za punjenje vode.

Na otoku Dinagat poginulo je 10 ljudi, a tamošnji dužnosnik rekao je kako je „90 do 95 posto“ pokrajine oštećeno ili potpuno uništeno.

Guvernerka Dinagata Arlene Bag-ao ranije je ovaj tajfun, nazvan Rai, usporedila sa supertajfunom Haiyan, najsnažnijim u povijesti, koji je na Filipinima 2013. odnio 6300 života. Najmanje 18 ljudi poginulo je u obližnjoj pokrajini Zapadni Negros, a na otoku Cebu je živote izgubilo 16 ljudi.

U još osam provincija u sredini i na jugu otočne države poginulo je 26 ljudi. Rai, zbog kojeg je evakuirano 400 tisuća ljudi, u subotu je prešao teritorij Filipina te se kreće prema središnjem Vijetnamu i kineskom otoku Hainan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije