Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uprava Studentskog centra odlučila stati na kraj gladnim studentima “prijestupnicima”
Povratak na članak

Razlog kontrole studentskih iskaznica ušteda je državi

Popularna X-ica, koja je juhu, glavno jelo i desert omogućavala za šest-sedam kuna spada u neka prošla vremena.

Komentari 11

PI
piranha2
01:08 11.11.2009.

ovo je jadno-dok brajša i ostala gamad krade milijune, ovi studente tretiraju kokriminalce za 7 kuna možda dragi studenti da odete jesti u sabor-tam je isto jeftino

VL
CA
calif
11:46 11.11.2009.

a jel po zakonu uopće to legitimiranje mladih od strane nekakvih sklepanih zaštitara? meni to nekak smrdi na samovolju .čak nije niti inicijativa i hvale vrijedna poduzetnost nego samovolja zbog nemoči da se ponašaju u skladu s propisima. dajte pritisakk na zakonodavce neka kreiraju kvalitetne propise i ispravljaju ih brzo kada s euoče nedostatci ,a ne klepit studente po uhu jer su rastrošni na hrani. za to je vlada kriva sa svojom pogrešnom politikom štednje na krajnje glupim mjestima kao što je higijena i hrana umjesto da se usmjeri na područja di se milijarde spremaju u privatne džepove. ali bah, i tako ne mogu biti odgovorni za svoja sranja jer su imuni. baš da vidim jel buju imuni i na gripu.

VL
VU
vucko
14:06 11.11.2009.

Svaki pokusava da prevari ili da ukrade od drzave! Besplatno studiranje,jeftina hrana,smjestaj u studenskom domu ,besplatni prjevoz i t.d. A kad zavrse studij odleprse u dijasporu,jer zarade vise ! A hrvatski porezni obveznici sve to financiraju. Pa zar to nijee prakticno i lukavo ?

VL
AG
Agramer198
03:15 11.11.2009.

Ja ne vjerujem kakve \"specijalce\" mi imamo u RH. Znao sam otici jednom tjedno jesti u menzu na frendovu iskaznicu zato kaj kada učim u NSB-u od jutra ogladnim,a NEĆU plaćati sramotne cijene koje imaju koncesionari na 5. katu NSB-a. Ispod 40-50 kuna nemreš dobiti ručak iako su gledanci besplatni ali te ne nahrane. Pa meni kao izvanrednom studentu je isto kao i onima koji su redovni osim kaj moji pljunu dodatnih 7000kn godišnje za školarinu,a nemam prava na besplatni prijevoz, iksicu (a time i na razne studentske popuste). Pa jbm kaj smo mi smeće izvanredni? A da ne spominjem kako nemamo prava na neke kolokvije i ostale pogodnosti... A svejedno studiram i učim kao redovni s tom razlikom kaj mi je teže i očekuje se još i da radim. Da ziher, studiram Pravo pa mi ostaje previše slobodnog vremena. Strašno..

VL
RA
rackizel
08:59 11.11.2009.

Citat:Popularna X-ica, koja je juhu, glavno jelo i desert omogućavala za šest-sedam kuna spada u neka prošla vremena. Kraj citata. Znači li to da će isto primjeniti i na saborske zastupnike? Ukinuti im privilegije? Ili će im uvesti identične privilegije? Pa će studenti imati plaću od 12.000 kuna i voziti se po državi besplatno? Ukinite privilegije saborskim zastupnicima, dajte im identičnu plaću kao i studentima pa onda pišite o nekim prošlim vremenima. Na žalost, mi živimo u tim i takvim prošlim vremenima, u kojim su drugovi bilo spojena riječ, a značili su drugo vi, a drugo mi. Sad drugovi imaju privilegije, a gospoda i studenti gladuju.

VL
Avatar punkufer
punkufer
12:31 11.11.2009.

Država je svakom studentu omogućila neki X obroka po povlaštenoj cijeni. Nema razloga da ih ne bi iskoristio netko drugi ako ih ne može baš vlasnik iskaznice. To ne povećava trošak državi nimalo jer je ionako predviđeno da se iskoriste svi obroci. Ovo je glupa i nekorisna mjera.

VL
OB
-obrisani-
14:12 11.11.2009.

Pa poznato je da je oduvijek bilo muljanja sa bonovima, to je isto bio jedan oblik učenja i usavršavanja kako za što manje rada i znanja što više zaraditi, a ako se još zaradi na račun radnika sreći nema kraja. Naravno da se većina budućih paraziti sada bune jer im je praksa otežana, ali snaći će se oni, demonstracije, tribine itd. Znaju oni da uživaju dok drugi rade za njih i njihov besplatni smještaj, besplatnu hranu i besplatno školovanje - naravno da to i treba da bude, ali ne za sve

VL
SK
sku
14:30 11.11.2009.

Ovaj članak je na razini petogodišnjeg djeteta! Autor uopće nije ljudima objasnio o čemu se ovdje točno radi, već je lijevom nogom našvrljao par rečenica o jadnim studentima koji krše pravila i to je to. Bez objašnjenja iznosa subvencija, toga da većina studenata zapravo posuđuje xice od svojih kolega jer su u domovima, a glupa država im ne osigurava dovoljno niti da budu siti; bez osvrta na to da taj Gospon Vidović pokušava uštedjeti na HRANI!!, i slično... Baš me zanima koja je njegova funkcija i kakve on ovlasti ima. Dali se kod njega možda može malo više uštedjeti. Dobro su studenti primjetili - više koštaju zaštitari nego što oni na taj nači potroše valjda u godinu dana! Koji je onda točno motiv za ovakvu akciju? sramota i za tu akciju i za autora teksta.

VL
CH
chino49
07:51 12.11.2009.

Ajde ˝vucko˝ odi i studiraj kad je to tako jednostavno, obogatiš se bez muke. Ili si se možda već osigurao na neki jednostavniji način? Kako itko može biti zavidan i ljubomoran na studente?

VL
TL
tvrdi_l
07:55 12.11.2009.

To je nevjerojatno. U SC-u gledaju da li studenti jedu regularno na vlastitu X-icu ili ne.I placaju zastitare koji ce to nadzirati.Povraca mi se od toga.Doduse to ne bude dugo trajalo.Ali zasto se drzava ne bavi pravim problemima kao kriminal i korupcija?Upravo iz razloga sto drzavu vode oni koji su sposobni samo za guranje novaca u vlastiti dzep.

VL
SE
sara ema
08:06 12.11.2009.

Moram reagirati na ovu temu jer smatram ovakav nacin kontrole krajnje nekorektnim jer se ne radi o ikakvoj kvalitetnoj kontoli... Naime, i sama sam se nasla na tzv. \"crnoj listi\", ali na krajnje bizaran nacin, a vjerujem da nisam jedina! Dosavsi na rucak zastitar me trazio xicu, kada sam ga upitala o cemu se radi samo se nasmijao i rekao da je to nasumicna kontrola, a ja sam brzo spremala iksicu pa ga zanima sto skrivam(???)! Da! Nakon sto se par minuta smijao mojoj slici, zapisao je podatke s xice na \"crnu listu\". Tek sam dva dana kasnije, iz medija, saznala o cemu se radi i sada cekam sankcije jer me zastitar nije prepoznao na slici od prije 4 godine!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.