Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriminalistički stručnjak

'Razgovarao sam s Dolačkim, uvjeravao me da mu je sve podmetnuto'

Dubravko Klarić
07.02.2019.
u 14:55

- Ne vjerujem da je napustio zemlju. Ne bi ništa dobio bijegom izvan granica.

Željko Dolački, bivši šef krim policije, trenutačno je u bijegu nakon presude kojom je osuđen na šest godina zatvorske kazne zbog fingiranja provale u njegov ured kako bi se prikrila krađa zlata i novca iz sefa u vrijednosti 3,3 milijuna kuna. 

- Je li bilo propusta u postupanju policije? Gdje ima ljudi i ima i propusta. No, ovo je neobičan slučaj i ne sjećam se da je prethodno ikad došlo do ovako drske provale u središtu policije - kazao je kriminalistički stručnjak Dubravko Klarić na početku gostovanja u TV studiju Večernjeg lista.

 

Klarić poznaje Dolačkog pa je otkrio i da su razgovarali prije presude.

- Bio je dobar policajac, iskusan, no ne idu mu u prilog brojni detalji u ovom slučaju. Kad smo razgovarali prije mjesec dana uvjeravao me da nije kriv i da mu podmeću. Odgovorio sam da mora shvatiti kako je svakako odgovoran jer se pljačka dogodila u njegovu uredu - kazao je kriminalistički stručnjak te dodao kako je teško pretpostaviti gdje se Dolački nalazi te koji će mu biti sljedeći potezi.

- Ne vjerujem da je napustio zemlju. Ne bi ništa dobio bijegom izvan granica. Mislim da će se Dolački na kraju ipak javiti policiji, a želio bih da nije krivac. No, presuda je u ovom trenutku takva kakva jest - zaključio je Klarić.

Cijelu emisiju i koje se metode koriste u potjeri za visoko profiliranim bjeguncem te da li se ona razlikuje od onih za ljudima iz kriminalnog miljea pogledajte u videu.

Komentara 21

Avatar Bjesomar
Bjesomar
15:41 07.02.2019.

O ne, ne bi dobio ništa bijegom sa kešovinom od cca milijun eura! Moš mislit! Sa tom lovom negdje u južnoj americi može đivjeti kao grof do kraja života. Pitanje je koliko je love do sada oprao dok je radio u muriji.

Avatar Crocrodil
Crocrodil
15:49 07.02.2019.

Ma kavi, nema ništa od tog da pobjegne... samo 2 kg zlata, 250 000 eura i još duplo pretvoreno iz kuna u eure... plus izbjegao zatvor. Pa zašto bi nježao? Nema nikakvog smisla. Svatko je danas "struč(nj)ak.

ZN
Znam
15:42 07.02.2019.

Pa kakav ste vi strucnjak .kad vas kriminalac uvjerava .trebate bit .psihijatar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije