Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv zakona

Razglednice Milinoviću: Možemo se samo slikati kao trudnice

razglednica
19.04.2010.
u 09:54

Održana je još jedna akcija inicijative "Građani protiv zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji". Plakat trudnice bio je Rodino iznenađenje.

– S ovakvim zakonom o potpomognutoj oplodnji mogu se samo slikati – kazala je Mirela Stajčić, stala iza plakata sa slikom trudnice i umetnula lice u otvor za glavu. Fotografirali su je, slika je isprintana kao razglednica te je, uz 40-ak sličnih, poslana ministru zdravstva Darku Milinoviću.

Još jedna akcija inicijative "Građani protiv zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji" održana je u subotu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rodina ekosajma Zelendan. Plakat trudnice bio je Rodino iznenađenje.

– Ovaj put ministar dobiva pozdrave iz Hrvatske – nastavila je M. Stajčić te dodala kako akcijom žele upozoriti da je neplodnost bolest, a ne obijest ili stanje za koje su krivi pacijenti te koliko je zakon loš. Ograničenje oplodnje na tri jajne stanice, zabrana zamrzavanja predembrija te odlasci psihologu ili psihijatru samo su dio diskriminatornih odredbi, protiv kojih je svoj glas – barem u početku – digla i struka.

– Po starom zakonu dobila sam pet jajnih stanica, a po novom ni jednu zbog slabe stimulacije. Nije se imalo što oplođivati – kazala je M. Stajčić te dodala kako je, primjerice, jednoj znanici trebalo 40 stanica da dobije toliko željeno dijete.
– Otišla bih u inozemstvo istog trena, samo kad bih imala novca – kazala je i dodala kako je nezaposlena.

Ključne riječi

Komentara 21

TP
Tisa Popa
00:40 20.04.2010.

Plakir, jalov/a si ti u glavi.

PL
plakir
14:18 19.04.2010.

treba priznati-jalova sam i ne mogu imati djecu!!!!!!!!!!!!!!!!!

DO
doktorica
12:14 19.04.2010.

Nije čudo da ljudi idu u Maribor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije