Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA INVESTICIJA
Povratak na članak

Ravno Vrdovo, prvi privatni projekt gradnje hidroelektrane

Investicija vrijedna 600 milijuna eura iduće bi godine trebala dobiti lokacijsku dozvolu

Komentari 2

K2
kritičar_2
20:41 25.12.2014.

Podržavam ovu inicijativu i predlažem HEP-u učešće u investiciji sa 51%,ili najmanje 26% udjela.

VL
BU
BubyZG
18:29 29.12.2014.

Ovakve elektrane se sve više grade u Europi zbog potrebe da se iskoriste viškovi struje iz obnovljivih izvora energije ( OIE ) kojima se po ugovoru MORA otkupljivati energija trebala ona ikome ili nikome. Kako su velike termoelektrane ( Krško ili Plomin npr. ) temeljne elektrane i rade uvijek konstantnom snagom ( regulacija je tehničko-elenomski gotovo nemoguća ), viškove je nužno negdje iskoristiti. Pohranjivanje energije u tzv. reverzibilnim HE je poznata činjenica ( u RH je u pogonu već dugi niz godina RHE Velebit, prije poznata pod nazivom Obrovac ), ali je pitanje tko će to isfinancirati ? Zašto to ne bi platili oni koji su do takvog disbalansa potrošnje i proizvodnje doveli, a to su upravo vrlo nestabilne i nepredvidljive vjetroleketrane. I još k tome dobivaju i subvencioniranu cijenu proizvedenog kilovatsata, čiju cijenu plaćaju svi potrošači u RH !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.