Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Zagrebu

Ravnateljica Ruđera u obrani šibenskog gradonačelnika

\'obz...zagreb....04.02.2009. dr. danica ramljak Photo: boris scitar/vecernji list\'
Boris Ščitar/Pixsell
26.05.2011.
u 10:33

Pripreme za osnivanje studija u Šibeniku intenzivno se nastavljaju, a premještanje u Zadar prejudicirano je

Pripreme za osnivanje studija energetike i zaštite okoliša u Šibeniku intenzivno se nastavljaju, poručili su iz Instituta Ruđer Bošković nakon sastanka održanog u Zagrebu. Na tome su sastanku osim ravnateljice Instituta dr. Danice Ramljak sudjelovali i šibensko-kninski župan Goran Pauk, šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović i njegov zamjenik Franko Vidović te predsjednik šibenskog Gradskog vijeća Goran Grguričin.

Taj se susret dogodio dan nakon što se u Šibeniku dogodio svojevrstan ''ustanak'' više političkih stranaka i udruga koje su htjele upozoriti na mogućnost da predstavnici lokalne vlasti ''iza leđa'' Šibenčanima osnivanje studija, na čemu se radi dvije godine, predaju u u ruke Zadru, odnosno tamošnjem Sveučilištu. Time bi, upozoravalo se, Šibenik bio konačno posve marginaliziran, a generacije mladih ljudi bile bi zakinute za kvalitetno obrazovanje.

– Posljednjih tjedana mediji su pisali o propasti ove inicijative, a posebice su bili česti istupi i neutemeljene kritike upućene gradonačelniku Šibenika Županoviću, koji se kvalitetno angažirao u pronalaženju rješenja za što skorije i realnije ostvarenje ovog projekta. Medijski je prejudicirana i ideja da je današnji sastanak sazvan s razlogom da šibenski gradonačelnik održi primopredaju studija Sveučilištu u Zadru – napominje ravnateljica dr. Ramljak.

U svojemu priopćenju ravnateljica ističe i kako je na tome sastanku postignut dogovor u pet točaka, a čini se kako je među njima najbitnije bilo obraniti šibenskog gradonačelnika.

– Gradonačelniku Šibenika trebaju javnu ispriku uputiti svi članovi inicijativnog odbora za osnivanje studija koji su doprinijeli stvaranju negativne slike u vezi s njegovim angažmanom u ovom projektu. Temeljito će se razmotriti mogućnosti za osnivanje studija i kasnije mogućeg sveučilišta u Šibeniku. Posebice će se razmotriti modeli koji uključuju javno-privatno partnerstvo ili mogućnost da se budući studij ustroji kao odjel jednog od postojećih sveučilišta – ističe dr. Danica Ramljak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije