Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dječji vrtić Sisak Novi

Ravnateljica izabrana jednoglasno, ali natječaj se ponavlja

Zaposlenici vrtića mjesecima čekaju odluku o tome tko će biti ravnatelj
Foto: Nikola Čutuk/ PIXSELL
25.04.2014.
u 10:27

Za Miru Krnjajić izjasnilo se svih pet članova Upravnog vijeća, no gradonačelnica to nije potvrdila

Ni dva mjeseca nakon što je Upravno vijeće Dječjeg vrtića Sisak Novi jednoglasno potvrdilo odgojiteljicu Miru Krnjajić za ravnateljicu, SDP-ova gradonačelnica Kristina Ikić Baniček nije donijela konačnu odluku o izboru. No, ono što jest u međuvremenu napravljeno je smjena jednog od pet članova UV-a, HSU-ova Branka Turkmana kojeg je zamijenio SDP-ov Željko Šimek. Kako doznajemo, prije nekoliko mjeseci provedeni natječaj bit će idući tjedan poništen te raspisan novi, a sve kako bi na čelno mjesto bio postavljen drugi kandidat, pri čemu je HSS-ova Ljubica Ivšić, inače odgojiteljica u Sisku Starom, najvjerojatniji izbor.

Tražit će objašnjenje

Iako je Turkmanova stranka dio vladajuće koalicije, njegov stav o odabiru očito nije bio u skladu s onim vodećih čelnika. Osim Šimeka, iz redova politike u Upravnom vijeću sjede laburistica Milica Vujić i Zlata Mujkić iz HNS-a, koalicijskih i suradničkih stranaka SDP-a. Ta tri glasa bila bi dovoljna da se u novom natječajnom postupku izabere drugi kandidat. Vijeće čine i predstavnik roditelja Domagoj Butković te Sadija Zlonoga ispred odgojitelja. Inače, Mira Krnjajić vršiteljica je dužnosti ravnatelja, a na tom ju je mjestu potvrdila upravo gradonačelnica još kao zamjenu za bivšu ravnateljicu.

– Za sada je sve po zakonu, a dalje je sve moguće. Tražit ćemo obrazloženje o tome zašto je izmijenjen član Upravog vijeća usred natječajnog postupka-kaže nesuđena ravnateljica Krnjajić. Da bi ona bila najbolji izbor smatraju roditelji i odgojitelji koji su ogorčeni činjenicom da jednoglasna odluka za demokratsku vlast – ne znači ništa.

– Ravnateljica Krnjajić dio je kolektiva i prema svima je jednaka i korektna. Zaslužili smo poštenje, a ne da nam se na silu nameće netko sa strane. Razmišljamo i o štrajku, ali ne želimo da djeca ispaštaju-kazale su odgojiteljice iz Radosti. Gradonačelnica pak potvrđuje kako je savjetovala UV da ponovi natječaj.

Procedura nije bila dobra

– Procedura nije odrađena kao i u drugim ustanovama, odlučeno je odmah na temelju prijava, bez provedenih razgovora sa svih pet kandidata. Turkman je izašao iz Upravnog vijeća na zahtjev svoje stranke- kaže Ikić Baniček. Podsjetimo, natječaj je ponovljen i za mjesto ravnatelja vrtića Sisak Stari, gdje je smijenjena članica Upravnog vijeća, a sve kako bi se na čelnu funkciju dovela Nataša Andučić, šogorica HNS-ova dogradonačelnika Vlade Andučića.

Komentara 6

AJ
ajam
17:02 03.05.2014.

LABURISTICA sjedi , a sta rade radnici..... Kome su kriva ova djecica da su rodjena u takovoj drzavi.

DU
Deleted user
13:29 27.04.2014.

Ravnateljica Krnjajić dio je kolektiva i prema svima je jednaka i korektna. Zaslužili smo poštenje, a ne da nam se na silu nameće netko sa strane. Razmišljamo i o štrajku, ali ne želimo da djeca ispaštaju-kazale su odgojiteljice iz Radosti. E moja autorice teksta................................jel diploma iz banja luke ili..................

DU
Deleted user
11:22 25.04.2014.

Jadne li drzave u kojoj politika postavlja ravnatelje vrtica.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije