Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA

Ravnatelj škole uzeo nezakonito 510.000 kuna

pare
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.01.2015.
u 23:00

Pazmana se tereti da je naredio da se njemu, pojedinim nastavnicima i osoblju uz plaću isplaćuje i novac za koji nije postojao nikakav pravni temelj

Protiv bivšeg ravnatelja Graditeljske škole Čakovec Zorana Pazmana (64) Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je optužnicu zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave.

Tereti ga se da je od prosinca 2009. do ožujka 2012. godine kao ravnatelj bez suglasnosti Ministarstva i Županije kao osnivača škole, bez odluka Školskog odbora, naredio da se njemu, pojedinim nastavnicima i osoblju uz plaću isplaćuje i novac za koji nije postojao nikakav pravni temelj.

Novac iz riznice trošio je za plaćanje čistača, kuhara, domara i ložača koji su morali raditi više nego što je pisalo u ugovoru. Tako je za sebe, zaposlenike i vanjske suradnike škole, kako tvrde u DORH-u, nezakonito pribavio 510.000 kuna. U mjesečnim obrascima koje je dostavljao Ministarstvu tijekom 2010. upisivao je veće iznose od onih koji su bili isplaćeni.

>> Bivši načelnik Vrbnika oslobođen optužbi za zlouporabu položaja

>> Policajci opraštali prometne prekršaje za hranu, piće i drva

Komentara 12

Avatar deziderij
deziderij
07:30 25.01.2015.

Kako to puno ljepše zvuči kad mu ovo piskaralo tepa : "Ravnatelj škole uzeo nezakonito ...." eto nije ukrao nego uzeo nezakonito, nije gov.. nego se pas pos...

KA
kafka
23:21 24.01.2015.

Neka novac vrati!

VV
Vrazje Vjestice
09:19 25.01.2015.

ravnatelji škola trebali bi biti nekakvi moralni uzori, kakvu ovaj poruku šalje učenicima? kradite i lažite i bit će para... sramota i dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije