Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porezni nadzor
Povratak na članak

Ravnatelj o Poreznoj: zašto nekima provjere svaku kunu, a kod drugih ne uočavaju nesrazmjer

Rekao je da rade na tome da Porezna uprava ne funkcionira i ne radi "samo na jedan OIB" te ukoliko se osobi utvrdi nesrazmjer imovine, ona mora platiti jednokratni porez od 54 posto

Komentari 11

HR
Hrabraja
08:27 09.10.2020.

Ako su na parkingu krivo parkirani Mercedes i Fićo, uvijek dižeš fiću. Jer nikada me znaš čiji je Mercedes.

VL
TR
trpimirprvi
08:28 09.10.2020.

Porezna radi po nalogu politike i po toj liniji je došao i ovaj ravnatelj Porezne.

VL
DU
Deleted user
07:48 09.10.2020.

Maksimalno mjesec dana da se utvrdi nečija imovina??? Hahaha, pa brže se računalo u Austrougarskoj nego što njima danas treba s kompjuterima. Shodno tome možda da ipak zastaru smanjite za još 4 godine pa nje onda bude dvije jer kod nas je ionako pravna nesigurnost bez obzira o kojem se vremenskom roku radilo.

VL
JA
Jania
09:07 09.10.2020.

"Također, tvrdi da Porezna, primjerice, ne reagira ako jedna tvrtka s malim prihodima kupuje nekretnine." Lijepo se pohvalio.

VL
Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:18 09.10.2020.

Ne radite vi ništa.

VL
DU
Deleted user
08:24 09.10.2020.

Tko uredno plaća porez je .... ne smijem napisati što! Zašto? Zato jer kad tražite potvrdu da ste uredno podmirili, što je npr. uvjet za drž. natječaje itd., onda vam u lice odgovori da ne jer u kompjutoru piše da dugujete i vele vam iznos. Vi se kunete da je sve podmireno, ali oni ustraju - zato jer njima izvještaj ide s 30 dana kašnjenja odnosno nebitno što imate virman i što je novac sjeo na račun Porezne, nemate vi ništa njima proturječiti kad PC referenta dokazuje da dugujete. Ili slučajevi kad ste dužni 0,30 kn po nekom obračunu ili pak prekonoćno plaćanje jer banke (internet bankarstvo) računaju drugačije radni dan nego što je 0-24 h pa vam Porezna obračuna neku kamaticu zbog kašnjenja, a koji je plod internet metode plaćanja - e pa mnogi izgubili velike poslove, čak i EU sredstva zbog mizerije od duga jer na potvrdi piše da ste dužni neki smiješan iznos. Kad to nisu u stanju srediti, kako će loviti kapitalce - pa nisu oni IRS!

VL
ZV
zvezdomor
08:27 09.10.2020.

Bla...bla...bla...

VL
DU
Deleted user
11:07 10.10.2020.

Ah, opet ta "negativna percepcija"... isto kao i kod pravosuđa. Sve odlično funkcionira, svi su profesionalni, nepristrani i predani dužnostima koje obnašaju...stanje je sve bolje i sjajnije...ali ta nepravedna "negativna percepcija" u društvu, to je baš deprimirajuće za javne službe i organe! Koji smo mi nezahvalan narod...

VL
DU
Deleted user
08:48 09.10.2020.

Je li netko možda uplatio jednokratni porez od 54% i u kojem iznosu? Zakoni koji sami sebi služe najbolji su dokaz korupcije sustava.

VL
ČR
črnamatizemla
10:08 09.10.2020.

Rekao je da rade na tome da Porezna uprava ne funkcionira i ne radi "samo na jedan OIB"--------- dakako, to se zove namjerna kratkovidnost, žmirenje na jedno oko, progledavanje kroz prste, sistem lud-zbunjen, ili tako nekako.-----Također, tvrdi da Porezna, primjerice, ne reagira ako jedna tvrtka s malim prihodima kupuje nekretnine.------- OIBe osnivača tvrtki može vidjeti tko god hoće, sudski registar dostupan je javno, pa kad se provjerava "jedan OIB" može se baciti oko na podatke trgovačkih sudova, je li taj OIB negdje registriran kao osnivač tvrtke, a onda se može baciti pogled na financijsko izvješće koje ta tvrtka dostavlja Poreznoj. ------------ Dakle da bi se prikrilo vrijednost imovine dovoljno je raspolagati s nekoliko OIBa, osobnim plus osnovati tvrtku koja dobiva svoj OIB. Broj tvrtki ovisi o potrebama za OIB-ima, tako da svaka pojedina tvrtka ostane "mala". ------ To očito prakticiraju političari koji su ovako genijalni sistem i osmislili i tko zna tko sve ne. Ulog potreban za uključivanje u igru na sreću zvanu Pranje novaca i prikrivanje porijekla imovine, 20.000 je tisuća kuna koliko je minimalni osnivački ulog za trgovačko društvo:(.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.