Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pucnjava na markovu trgu

Ravnatelj policije otkrio detalje: Drugi policajac također je upotrijebio oružje prema počinitelju

Nikola Milina
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/8
12.10.2020.
u 12:37

Postavlja se pitanje sigurnosti na Markovu trgu. Policija je reagirala onako kako treba, drugi policijski službenik brzo je reagirao. To je otvoreni prostor na koji može doći svatko, kazao je ravnatelj policije

Ravnatelj policije Nikola Milina kazao je da su nakon 24 minute pronašli napadača koji je počinio suicid nakon što je propucao policajca ispred Banskih dvora. Dodao je da je policija reagirala onako kako treba te da će se utvrditi sve okolnosti i motivi ovog slučaja.

"Odmah na samom mjestu događaja reagirao je drugi policijski službenik koji je također upotrijebio vatreno oružje. Počinitelj se udaljio s mjesta događaja. Pronađen je počinitelj 24 minute nakon događaja koji je prema sadašnjim informacijama izvršio suicid. Postavlja se pitanje sigurnosti na Markovu trgu. Policija je reagirala onako kako treba, drugi policijski službenik brzo je reagirao. To je otvoreni prostor na koji može doći svatko.

Video: Na Markovom trgu u Zagrebu upucan policajac: Napadač je počinio samoubojstvo

Taj prostor javni je prostor. Bila je informacija kako policija prije nije uočila počinitelja. Nitko nije vidio da netko hoda i nosi oružje. Prema informacijama, policijski službenik je stabilno. Utvrđuju se sve okolnosti i formirani su timovi koji će pokušati rasvijetliti motiv ovog događaja", kazao je ravnatelj policije Nikola Milina na konferenciji Nacionalnog stožera dodajući da je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja po svim paragrafima.

Provodi se opsežno istraživanje, dodao je na pitanje novinara.

Novinari su ravnatelja policije pitali i o kojem je oružju riječ, no on nije želio konkretno odgovoriti na to pitanje dodajući da će se sve utvrditi. 

"Ispucano je više streljiva. Očevid je u tijeku. Mogu vam reći da je drugi policajac također upotrijebio vatreno oružje prema počinitelju. Tek će se očevidom utvrditi koliko je ispucano streljiva i u kojem smjeru. Došlo je do razmjene vatre između drugog policajca i počinitelja. Moram pohvaliti reakciju policijskog službenika", kazao je. 

Komentara 29

DU
Deleted user
14:33 12.10.2020.

HOS Kutina: da li ste ponosni? Markuš, da li si ponosan to što si klincu glavnu napunio?

Avatar jambo
jambo
14:54 12.10.2020.

Desnicari se osilili, tajne sluzbe moraju dobro procesljati bagru.

KE
Kendra
21:05 12.10.2020.

Kad Država ovako štiti Premijera i glavne institucije Države možete zamisliti kako štite vrtiće, škole, fakultete! Teroristi mogu uništiti sve što žele u ovoj zemlji, nitko nije siguran kad Premijer nije siguran. Toliko nam je jasno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije