Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kuba nastavlja oštro
Povratak na članak

Raul Castro postavio uvjete za SAD

Raul Castro postavio je tri uvjeta za SAD ako doista žele normalizaciju odnosa

Komentari 26

Avatar viki_nuland
viki_nuland
14:54 29.01.2015.

Prvo i prvo Amerika ne placa najam za Guantanamo nego nudi Kubi "punih" dvije tisuca dolara godisnje (da ponovimo ovu "ogromnu" cifru: 2000 $ dolara godisnje, sto je 5 dolara i 47 centi dnevno) koju Kuba normalno odbija primiti jer je vec odavno zatrazila povratak te okupirane teritorije. Ne samo da ilegalno okupiraju tudji teritorij za koji nude ponizavajuci najam od 5 dolara i 47 centi dnevno, nego jos tamo dodatno krse Zenevsku konvenciji, sve norme medjunarodnog prava i bez optuzbi drze strane gradjane od kojih je 117 vec oslobodjeno optuzbi ali su jos uvijek u zatvoru na neograniceno vrijeme. Mislim da daljnjih komentara ne treba. I onda oni Kubi govore nesto o "ljudskim pravima". Za nevjerovati.

VL
BF
brkonja fra brkati
10:45 29.01.2015.

Ono što ne piše u ovom članku,Castro je komentirao nedavni posjet američkih diplomata i njihov sastanak sa kubanskim disidentima kao pokušaj stvaranja umjetne opozicije vlasti.Naravno da Kubanci nisu naivni da tako nešto dozvole.Sva sreća pa imaju iskustva i mogli suu vidjeti čemu služi USAID,šoroševo Otvoreno društvo za okupaciju naroda i država te srodne okupatorske agencije za uvođenje demo(n)kracije odnosno porobljavanja.

VL
BF
brkonja fra brkati
14:05 29.01.2015.

Naravno da će postavljati uvjete jer nisu Kubanci predložili inicijativu,nego je došla iz Bijele Kuće.Najbolje da dozvole da im nosonje preuzmu državu preko svojih petokolonaških ispostava,kako rade po svijetu.Rusija je Kubi otpisala 90% ukupnog duga ( 32 milijarde),a na Kubii je reinstalirana ruska pomorska baza,a to svrbi nosonje najviše.

VL
Avatar viki_nuland
viki_nuland
15:03 29.01.2015.

Kastro zna da ima alternativu danas kada imperij kaosa krvari na sve strane, najgore godine su odavno prosle. Danas Kuba ne treba Ameriku. Odnosi s Latinsko Americkim drzavama i Azijom, pogotovo Kinom su im vise nego dovoljni.

VL
BR
Branko102
23:25 29.01.2015.

Meni je također interesantno da je ponuda Obame za normalizaciju odnosa sa Kubom došla nakon posjete ruske delegacije ljetos,koja je dogovorila otpis starih dugova Kube prema Rusiji i obnavljanje ruske vojne prisutnosti na Kubi.Tijekom posjete američke delegacije Havani,blizu je bio parkiran ruski vojni brod.Ta simbolika govori vise od svega.Blokada i sankcije Kubi su na kraju izolirale USA,a ne Kubu.

VL
DU
Deleted user
17:04 29.01.2015.

Pitanje Guantanama Kubanci su trebali riješiti još 1962. godine za trajanja kubanske krize. Jenkijevske okupatore i uzurpatore je tad trebalo prisiliti da podvijenog repa odu s Kube. Sad će tako nešto biti jako teško, ako ne i nemoguće napraviti.

VL
KI
Kissinger
18:40 29.01.2015.

Guvantanamo ameri vrću isto kad i rusi krim.

VL
Avatar Baroudeur
Baroudeur
20:32 29.01.2015.

Ipak moram malo da se nesmijem. Vidi ti jedan gumenjak da cijenjka jedan nosac aviona...Svi koji su bili u Kubi, znaju da "umiru" svaki dan polako ali sigurno.

VL
MA
marsovac
10:48 29.01.2015.

@ brkonja fra brkati,... tvoj komentar je super. Taj opis odgovara kliseu iz filmova o mafiji ili komunistickoj retorici. Ako neznas nista o povijesti i privredi jedne zemlje,..... kaze narod "pametniji si kad sutis"......................Mislim za tvoje komentare opcenito da je to pravilo.

VL
Avatar Baroudeur
Baroudeur
10:58 29.01.2015.

Nisam siguran da je drug Raul u poziciji da postavlja uvijete...

VL
Avatar DonLon
DonLon
11:27 29.01.2015.

Interesantno, on ce USA postavljati uvjete?!? Jos jedan tupson koji nije shvatio kako propaganda za internu uporabu u domacoj diktaturi zvuci izuzetno blesavo u slobodnom svijetu.

VL
BK
B Kosa
10:19 29.01.2015.

ova normalizacija odnosa ce koristiti samo kubi. SAD nece imati nike koristi odljev americkog novca na kubu ce se povecati i americki turisti ce vise posjecivati kubu. Fidel Kastro je stvarao komunisticki raj tako tvrdoglavo a Kuba je zaostajala Batistaa kojega je Kastro skinio bio je bolji turizam je cvao

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.