Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Štednja koju je EU nametnuo Grčkoj zbog eura povijesni je debakl

Oni koji misle i govore da “Hrvatska nije i neće biti Grčka”, nad studijom “Real-world economics reviewa” trebali bi se ozbiljno zamisliti

Komentari 7

VL
vladimir964
20:02 21.12.2017.

Grci bi pod hitno trebali naučiti plaćati porez, raditi, odricati se 14. i 15. plaće, 14. 15. i 16. mirovine u godinu dana te otplaćlivati kredite što su ih podigli kako bi se isfinanciralo malo prije spomenuto.

VL
AL
alf
22:06 21.12.2017.

Dobra pouka za sve, nema nigdje bezplatni rucak, netko to treba platiti. Zivi i trosi prema svojim mogucnostima, samo onoliko koliko ti tvoji prihodi dozvoljavaju. Vidim u Vecernjem reklame za novi telefon. Sto on ima toliko novog u sebi da bi ga platio toliko novaca. Svaki telefon trece generacije i dalje funkcionira i zadovoljava sve potrebe svakoga od nas. Jedino, nije dobar zato jer nas ego ne zadovoljava, moramo imati nesto bolje od drugih. To je bolest nasega drustva i zajednice, ljubomora i zavist. Vratimo se starim vrijednostima i budimo on zbog cega smo na ovom svjetu, budimo u prvom redu ljudi.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
11:36 22.12.2017.

Kreditni rejting smeće! Kako biti poduzetnik u okolnostima kad vam konkurira poduzetnik koji sredstva dobija uz znatno niže kamate, iz neke razvijene države? Kako, u tim okolnostima, uopće razviti vlastito gospodarstvo?

VL
TO
tolitol
12:27 22.12.2017.

Nalupali su dugova da tri puta premašuje BDP, organizirali olimpijadu, lažiranim statistikama ušli u eurozonu, četrdeset godina primaju milijarde eura pomoći iz proračuna EU-a. I sada ne bi trebali štedjeti, nego bi im se trebalo nastaviti davati kredite da im napuhani BDP temeljen na osobnoj potrošnji i nikakvoj proizvodnoj bazi ne bi pao. Na svu sreću, ni Nijemci, ni Nizozemci, ni Finci itd. ne shvaćaju ekonomiju kao prosječan jugović pa su Grci morali u reforme. Kamo li sreće kad bi i nas netko tako počeo dovoditi u redu.

VL
Avatar Rinzaj
Rinzaj
11:18 04.01.2018.

banke su stvaranjem (ŠTAMPANJEM) svog internog novca suludo i neodrživo masivno kupovale grčke obveznice, Grci su kupovali strane proizvode, a posuđeni novac je otišao u druge zemlje, kad se grčki sustav urušio, europski porezni obveznici su putem europskih fondova sanirali te sulude banke (uglavnom njemačke i francuske) a Trojka nametnula opet sulude austerity politike Grčkoj...Zašto sulude? Zato što, ma koliko neznalice svirile da su politike štednje dobre, Grci su zbog njih toliko osiromašili da europskim poreznim obveznicima nikada neće moći vratiti njihove novce.

VL
DU
Deleted user
23:44 21.12.2017.

Neka Grci svoj bdp ulože u bitcoine. Možda zarade, uahaha.

VL
BS
@bserver
10:22 22.12.2017.

prihvaćanje eura znači gubitak nadzora nad svim novčanim alatima kojima države mogu prevenirati socijalne i gospodarske potrese s nesagledivim posljedicama. Prihvat eura istovremeno daje alate strancu da mimo volje i interesa RH, dirigira procese protiv naše volje i interesa. Uvjeravanja pojedinaca da moramo pristati na euro su laž na razini izdaje nacionalnih interesa i ljudi moraju rezolutno odbiti tretman zatočenika u vlastitoj domovini!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.