Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nizozemski ministar

Ratifikacija samo ako monitoring bude pozitivan

Ministrica Pusić na sastanaku sa nizozemskim kolegom (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
Autori: sve, tri/VLM
05.03.2012.
u 18:40

Ministar Rosenthal kazao je kako će Nizozemska započeti debatu o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom krajem godine, no samo ako rezultati monitoringa budu pozitivni

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sastala se danas s ministrom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske Urijem Rosenthalom, izvijestili su u priopćenju iz ministarstva. Na sastanku je naglašen značaj ispunjavanja obveza Hrvatske, a ministar Rosenthal kazao je kako će Nizozemska započeti debatu o ratifikaciji hrvatskog pristupnog ugovora s Europskom unijom krajem godine, no samo ako rezultati monitoringa budu pozitivni.

– Nizozemska će primijeniti sve mehanizme monitoringa na Hrvatsku, a s osobitim zanimanjem pratit će poglavlje 23 koje se odnosi na pravosuđe – naglasio je Rosenthal i dodao da su bitna i poglavlja o tržišnom natjecanju, kao i o slobodi i sigurnosti.

Ministrica Pusić smatra da se stavovi Hrvatske i Nizozemske oko nadzora nad ispunjavanjem obveza podudaraju.

Komentara 10

Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
21:08 05.03.2012.

Savršeno u redu, bez stranog nadzora ovi bi bili još gori od prethodnih. Nadam se pritiscima, ponižavanjima i prisilama usmejerenim prema hrvatskim političarima i diplomatima. Što više, to bolje. Neprijatelj mog nepriajtelja moj je prijatelj, hrvatskim građanima je vlastita političkaička vrhuška najveći neprijatelj. Što se tiče ratifikacije, biti će onako kako odredi Merkozy a sve ostalo je igrokaz za nozozemsku javnost.

Avatar guten_tag
guten_tag
23:45 05.03.2012.

niskozemci si žele dati veću važnost nego što jesu . mnogi ljudi u hrvatskoj ne žele u tu vašu euniju , tako da ih vaši stavovi nasmijavaju . to su oni koji su slali plaćenike da uhićuju nevine hrvate bosne i hercegovine i nisu sačuvali zonu ujedinjenih nacija od srpskih snaga u srebrenici . u isto vrijeme registriraju stranke pedofila i javno objavljuju pozivi na mržnju protiv stranaca . to su provokatori koji su financirali put iz drugih gradova i \"regiona \" na paradu u split kojom su željeli kompromitirati hrvatsku . u isto vrijeme srpska snajka ni jednog slova nije rekla na zabranu takve manifestacije u srbiji \"kandidatkinje za tu vašu euniju \" .

IV
ivicas
20:24 05.03.2012.

ponizavanje se nastavlja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije