Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PACIJENTI BEZ SIMPTOMA
Povratak na članak

Raste strah zbog asimptomatskih nositelja virusa, u Kini broj takvih slučajeva tajan

Jedno je istraživanje čak utvrdilo da je vjerojatnost prenošenja virusa veća kad su simptomi bolesti najblaži

Komentari 11

II
iifever2
21:54 30.03.2020.

ma dajte, nitko ne "taji" koliko je asimptomatskih nositelja virusa vec se tocan stovise ni priblizan broj ne moze nikakvim testiranjem utvrditi osim dakako ako ne testirate od prvog do zadnjeg covijeka na planetu ili barem stostruko veci broj stanovnistva nego se sad to vec cini. broj zarazenih se tek racuna odnosno procjenjuje preko bazicnog reproducijskog broja, te znanog prosjeka ugrozene populacije unutar bolnica i postotkom njene smrtnosti. prestanite sirit dezinformacije radi klikova.

VL
ST
stefj
19:43 30.03.2020.

To sad istražuju da velikom uzorku u Vel. Britaniji. Pretpostavljaju da je veći dio populacije zaražen ili je "prebolio" virus, a da nije niti znao... Istraživanja napravljena u Italiji u malim gradićima koji su stavljeni u potpunu izolaciju i kompletno stanovništvo je testirano pokazali su da 70% zaraženih ljudi nema apsolutno nikakve simptome... U Austriji su ustanovili da preko 95% nositelja virusa ima jako blage ili nikakve simptome... To samo pokazuje da je zaraženost stanovništva vjerojatno kud i kamo veća nego što statistike govore.

VL
MI
Mia0900
21:24 30.03.2020.

uvidjevši nesrazmijerne štete u gospodarstvu u 2 mjeseca pametma Kina kaže DOSTA. krepajte ako vam je za krepat.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.