Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRELOG

Raspjevani poštar uz pomoć časne sestre pronašao suprugu

Poštar
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
03.12.2014.
u 07:30

Volim biti u kontaktu s ljudima i trudim se uljepšati im dan, pogotovo kad im nosim rješenje o ovrsi ili poziv na sud, kaže Vladimir Kalšan (50), koji će u petak primiti Plaketu Grada Preloga

Vladimir Kalšan (50) iz Cirkovljana proživljava najljepše trenutke u životu. Za desetak dana izreći će "sudbonosno da", a prije toga, ovog petka, na svečanoj sjednici Gradskog vijeća primit će Plaketu Grada Preloga. Kandidirala ga je velika skupina građana okupljena na Facebook grupi Priločanci.

– Presretan sam! Ovaj prosinac 2014. pamtit ću cijeli život – kaže Vladimir, koji kao poštar 26 godina radi u preloškoj poslovnici Hrvatskih pošta. Uvijek nasmijan, susretljiv i pažljiv, postao je omiljeni poštar koji širi pozitivu. – Uvijek sam dobre volje jer volim posao koji radim. Ne mogu se više zamisliti u tvornici ili na gradilištu. Volim biti u kontaktu s ljudima i trudim se uljepšati im dan, pogotovo kad im nosim plave kuverte, rješenje o ovrsi ili poziv na sud. Na žalost, pisama i razglednica je sve manje. Šalju se uglavnom ljeti i pred crkvene blagdane, Uskrs i Božić – ističe Vladimir, kojeg građani znaju i po pjesmama koje pjevuši raznoseći poštu na biciklu.

Nakon završene srednje strukovne škole u Ljubljani, gdje je stekao zvanje instalatera centralnog grijanja, radio je u Sloveniji i tvrtki Vladimir Gortan. Od 1988. je u Hrvatskoj pošti. – Ne postoji loša vijest, račun ili kuverta koju on ne uruči s toplinom i osmijehom. Djeci donosi bombone, starije gospođe pozdravlja s "djevojčice moje", "mlade dame", "srčeka". Raditi s ljudima nije jednostavno, zato je za svaku pohvalu imati u gradu čovjeka koji uspijeva razgaliti svakoga – istaknula je Sanja Pigac, koja je pokrenula kandidaturu za gradsko priznanje.

Na vidjelo je izašla i lijepa ljubavna priča. Zahvaljujući časnoj sestri Štefici Glavina iz Cirkvoljana, koja je u službi u Albaniji, upoznao je buduću suprugu i prvi put u životu stat će pred oltar kao mladoženja. – Sestra Štefica imala je na zidu samostana fotografije iz rodnog Cirkovljana. Na jednoj me ugledala Klita, koja je dolazila u samostan. Pitala je sestru Šteficu jesam li slobodan i tako je počelo – otkrio je Vladimir.

Prvi put ju je vidio preko Skypea, a potom je otputovao u Albaniju. Vjenčanje u Albaniji bit će 13. prosinca, a u siječnju Vladimir sprema slavlje za rodbinu u svom Međimurju. Sa 38-godišnjom Klitom živjet će u Cirkovljanu.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
08:43 03.12.2014.

Ne mogu si pomoći, možda sam staromodan, konzervativan pa čak i zatucan i pripadnik prljavog pokreta (kako bi to lijepo rekao dični sabornik Kolman Igor), ali ova priča zvuči mi puno prirodnije nego Večernakove vijesti i članci o Severini, Pokos Vlatki, Badrić Nini, tzv. paradama ponosa, gay-brakovima, neizmjernoj popularnosti Josipović dr. Iveka i sličnim naprednim temama. Teško mi je jer, eto nikako da postanem moderan makar se postavio na glavu.

NO
novkovka
09:04 03.12.2014.

konačno neka lijepa i vesela vijest.neka im je život pun sreće,zdravlja i djece!

JA
jadre
09:36 03.12.2014.

Ma konačno...jedan prava vijest... ..to nam treba.... ..nadam se i nekoj reportaži s Albanskog vjenčanja.... ..puno sreće Vladimire....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije