Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVKE PREDALI IZ MOSTA I CENTRA

Raspalo se Gradsko vijeće Splita, Kerumov HGS srušio kvorum

Split: Održana 12. Sjednica Gradskog vijeća Grada Splita
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 19:14

Nisu uspjeli izglasati ni odluku o održavanju kotarskih izbora i uštedjeti nekoliko milijuna kuna

Neslavno je završila posljednja sjednica Gradskog vijeća Splita. Prekinuta je bez usvojene ijedne točke dnevnog reda pa izbori za  gradske kotare i mjesne odbore nisu raspisani iako bi Gradu Splitu uštedjeli koji milijun kuna da se održe u isto vrijeme kada i oni za gradonačelnika i Gradsko vijeće.

Nije razriješen ni Srećko Šestan, intendant HNK Split, a  tvrtka Split parking nije dobila odobrenje za dizanje kredita.  Na sjednicu nisu došli HDZ-ovi vijećnici koji su dali ostavke, a kvorum su srušili Kerumovi HGS-ovci i nezavisni Ante Franić koji su napustili vijećnicu prije glasovanja o davanju suglasnosti Split parkingu za kredit.

Nastavak sjednice neće biti sazvan jer su, nakon prekida, ostavke predali  vijećnici Centra i Mosta čime su ispunjeni uvjeti za održavanje izbora. Za gradonačelnika će se, uz  Ivicu Puljka iz Centra i kandidata HDZ-a Zorana Đogaša, kandidirati Davor Matijević iz SDP-a, nezavisni Ante Franić, koji je lani  bio kandidat SDP-a, Josip Markotić iz Mosta i Željko Kerum iz  HGS-a.

Da je pred nama turbulentna predizborna kampanja, svjedoči i današnja neuspješna sjednica Gradskog vijeća. Kandidati su bili najžešći.

Franić je rekao da će on, bude li izabran za gradonačelnika, ugasiti Split parking, a Matijević je predložio dopunu dnevnog reda točkama o smanjenju prireza i poreza na potrošnju.

>> VIDEO Puljak na Večernji TV-u: 'Plenković još nije prebolio poraz, a s Tomaševićem možda idemo na parlamentarne'

Komentara 1

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:35 26.04.2022.

Predugo su i trajali !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije