Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESLAGIVANJE U SABORU

Raspala se koalicija centra: Zurovec napustio Marijanu Puljak i Daliju Orešković

Foto: Pixsell
22.07.2020.
u 17:13

No, nastali problem sa Zurovcem brzo je riješen jer je Marijana Puljak u klub pozvala čelnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš.

Zanimljivo, danas, prvog dana Sabora došlo je do raspada jednog izbornog trojca jer je Dario Zurovec iz Fokusa (inače i gradonačelnik Svete Nedelje) napustio Daliju Orešković (SSIP) i Marijanu Puljak (Pametno) pa nije moglo doći do formiranja njihova saborskog kluba, za što je potrebno minimalno troje zastupnika. 

- Ne želim biti pripadnik niti jednog saborskog kluba. Želim i dalje biti u oporbi te ću se i dalje držati svojih vrijednosti i obećanja, poput zahtjeva za manjim porezima - kazao nam je prvotno Zurovec. 

Neslužbeno se moglo čuti da je do razmimoilaženja došlo zato što je radilo o tri jake osobnosti među kojima ipak postoje razlike koje se nisu mogle premostiti. Usto, doznaje se da je HDZ bio zainteresiran da im se Zurovec pridruži u njihovu klubu, a valja podsjetiti da je Zurovec svojevremeno bio član HDZ-a i iz kojeg je izašao 2015. 

Nakon kraćeg vremena Zurovec se javio i nadopunio svoju prvotnu izjavu

- Fokus je oporbena stranka jednako kao i partneri s kojima smo zajednički izašli na izbore, no za daljnje političko djelovanje mi želimo ostati u centru. Između tehničkih prednosti koje donosi klub i dosljednosti u zagovaranju politika, izabrali smo ovo drugo. Smatram da se i bez kluba mogu jasno zalagati prije svega za porezno i regulatorno rasterećenje, efikasnost i transparentnost te jačanje gospodarstva. Evo već ste do sada na primjeru Svete Nedelje mogli vidjeti da smo u svemu ovome konkretni, brzi i odlučni. Usput rečeno, i tamo smo na kontra strani od HDZ-a - kazao je Zurovec u dodatku. 

No, nastali problem sa Zurovcem brzo je riješen jer je Marijana Puljak u klub pozvala čelnicu GLAS-a Anku Mrak Taritaš

- Bila sam spremna raditi i izvan saborskog kluba. Zvao me SDP, no zvala me i Marijana Puljak. Sjele smo, razgovarale i pristala sam se ipak pridružiti njoj i Daliji Orešković u klubu na čijem će čelu kao predsjednica biti Marijana Puljak - potvrdila je Anka Mrak Taritaš. 

A čelnica Pametnog Marijana Puljak kazala nam je pak na istu temu: 

- Formirali smo klub s GLAS-om. Fokus je dobrodošao. Mogu se javiti kasnije.

Komentara 81

ED
edgar2
17:36 22.07.2020.

Nakon nekoliko zadnjih nastupa stekao sam dojam da je Dalija vrlo teška osoba!?

MI
Milas
17:38 22.07.2020.

Ova Sataras s tako minimalnom podrskom naroda isla je sa SDPom tj. restartom, sad uskace kod Puljakovih i to je OK!? Fuj, fuuuuj

GE
george34
17:27 22.07.2020.

Tri ljepotice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije