Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Raskol u vukovarskom SDSS-u

21.11.2008.
u 12:08

Dio vukovarskih Gradskih vijećnika iz redova SDSS-a, njih 5 od 8 koliko ih ima u Gradskom vijeću, danas je održalo konferenciju za novinare na kojoj su odgovorili na nedavna prozivanja od strane predsjednika SDSS-a Vojislava Stanimirovića.

Prema riječima vukovarskih SDSS-ovaca u stranci vlada politički teror od strane Stanimirovića koji ih je prozvao za nerad i nečinjenje ništa za srpsku nacionalnu manjinu u Vukovaru.

Rekli su i da je čelnik stranke izvršio pravi puč unutar stranačke vukovarske Gradske organizacije i tako postavio svoje poslušnike što oni nisu ni ne žele biti. Najavili su da će i dalje obnašati svoje dužnosti unutar Gradskoga poglavarstva i Gradskoga vijeća a da će u slučaju da stranka od njih zatraži vraćanje mandata nastaviti djelovati kao nezavisni vijećnici.

Nezadovoljni Gradski vijećnici SDSS-a tvrde da i mnogi drugi unutar stranke razmišljaju na isti ili sličan način ali da iz straha od Stanimirovića ne izlaze javno. Odgovarajući na novinarski upit o mogućnosti stvaranja neke nove političke opcije Srba u Vukovaru i Hrvatskoj rekli su da će vrijeme sve pokazati te da se sada očekuje korak Vojislava Stanimrovića.

(bb)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije