Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Volim Karlovac

Raskidamo ugovor s HSS-om i kazneno prijavljujemo Jelića

'01.02.2013., Karlovac - Potpisivanje ugovora o pocetku radova na uredenju Hrvatskog doma, odnosno Male scene. Grad Karlovac za ovu investiciju u proracunu je osigurao 1,1 milijuna kuna. Radovi na ure
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
13.02.2013.
u 11:54

U ljeto 2008. bilo je jasno da ugovor Grada i HSS-a nije zakonit, a gradonačelnik iste zime potpisuje novi ugovor na 99 godina

Kada dođemo na vlast raskinut ćemo štetan ugovor Grada i HSS-a te podnijeti kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Damira Jelića zbog zlouporabe položaja i nanošenja štete Karlovcu – poručuje biračima Duško Labus iz Nezavisne gradske liste Volim Karlovac.

 Ni račune nisu plaćali

 Jelić (HDZ) nije morao 2008. godine potpisati novi ugovor s HSS-om, koji je ugovorom iz 1994. zgradu Hrvatskog doma dobio na 99-godišnje besplatno korištenje, ali i s obvezom da obnovi Hrvatski dom, što nije učinjeno. Još 25. siječnja smo gradonačelnika zamolili obrazloženje potpisivanja ugovora 2008. i dodatka 2011. u kojem stoji da HSS nije u mogućnosti ispunjavati obveze, da ih preuzima Grad i da stranci ostaje zgrada na besplatno uživanje.

To do danas nije učinio. Zato novinska arhiva podsjeća na aferu iz ljeta 2008. godine kada je jedan ugostitelj zaprijetio kazneno prijaviti HSS, jer mu je nezakonito naplaćivao zakup dijela zgrade. Tada je tajnik lokalne organizacije stranke Željko Obajdin doslovno priznao da ugovor iz 1994. nije usklađen s izmijenjenim Zakonom o zakupu poslovnih prostora, a prva izmjena je bila 1996.

 Dakle, vjerojatno je 12 godina prije potpisivanja novog ugovora HSS bespravno uživao zgradu i Jelić, umjesto da završi s takvim čudnim statusom za građane prevažne zgrade i vrijedne gradske imovine, potpisuje novi ugovor i legalizira – ili to pokušava – HSS-ovo korištenje Hrvatskog doma. Ugovor je potpisan 10. prosinca 2008. Tada su na razini države te dvije stranke u koaliciji, a šest mjeseci kasnije zajednički nastupaju na lokalnim izborima. Jelić je ugovore potpisao bez suglasnosti Gradskog vijeća, a HSS ne samo da nije obnovio zgradu, nego nije podmirivao ni sve obveze.

 – HSS-u smo zaključno s prosincem fakturirali i naplaćivali naknadu za uređenje voda. Postoji dug po obvezama od ožujka 2007. godine do studenog 2008. u ukupnom iznosu od 5000,62 kuna. Nepodmirene obveze su u zastari – kazala je viša savjetnica za odnose s javnošću u tvrtki Inkasator Andreja Barberić.

 A komunalna naknada?

 Od Grada čekamo odgovor na pitanje jesu li uredno plaćane spomenička renta i komunalna naknada i tko je to plaćao, ako jest.

Očekujemo i odgovor od HSS-a kome su sve naplaćivali zakup od 1994. godine do danas, koliko zakupnine su naplatili te u što su uložili novac, s obzirom da se po ugovoru zakupnina treba ulagati u obnovu i održavanje. Podsjetimo da će SDP-a prikupljati potpise od petka do 23. veljače ispred Kauflanda. Peticijom se zahtijeva raskid ugovora s HSS-om i vraćanje Hrvatskog doma pod gradsku kontrolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije