Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEGATIVNI KOMENTARI

Raprava u zagrebačkom SDP-u: Traže zabranu 5G testiranja, članovi ih iskritizirali

Antenski sustavi i bazne stanice mobilnih teleoperatera na stambenim zgradama
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
02.09.2020.
u 10:38

No, ta objava i poziv na potpisivanje peticije nije baš sjela njihovu članstvu pa su svi komentari negativni. I dok su ih neki prozvali za populizam drugi su bili konkretniji.

Zagrebački SDP poveo je raspravu o zabrani testiranja 5G mreže u Zagrebu što baš nije sjelo njihovom članstvu na Facebooku, sudeći po napisanim komentarima. 

Naime, SDP Grada Zagreba je na toj društvenoj mreži objavio kako će, na inicijativu Kluba zastupnika SDP-a, Gradska skupština Grada Zagreba raspravljati, na svojoj 37. sjednici 10. rujna 2020. o zabrani testiranja 5G mreže u Zagrebu prije izrade Studije o utjecaju na zdravlje i okoliš i zabrani nadogradnje baznih stanica postavljenih protivno prostorno planskoj dokumentaciji. 

„Prijedlog će ili biti prihvaćen ili odbačen. Prihvaćanje bi značilo početak sređivanja stanja u Zagrebu, a to bi onda mogle slijediti i druge sredine. Odbacivanje prijedloga znači službena dozvola operaterima da postavljaju bazne stanice gdje i kako žele.“ – piše u objavi u kojoj se i poziva pratitelje da potpišu online peticiju za zaustavljanje testiranja 5G mreže u Zagrebu.

„ Molimo Vas potpišite je, zamolite prijatelje, posebno one iz Zagreba, da učine isto. Rok je 09. rujna 2020. Nakon toga u Zagrebu se više ništa neće moći učiniti.“ – stoji u pozivu.

Na inicijativu Kluba zastupnika SDP-a, Gradska skupština Grada Zagreba raspravljat će, na svojoj 37. sjednici 10. rujna...

Objavljuje SDP ZagrebUtorak, 1. rujna 2020.

No, ta objava i poziv na potpisivanje peticije nije baš sjela njihovu članstvu pa su svi komentari negativni. I dok su ih neki prozvali za populizam drugi su bili konkretniji.

„Šta ste u SDP-u u Zagrebu neki jači telekomunikacijski stručnjaci ili inžinjeri telekomunikacija? Ovo ne bi bilo čudno da piše i predlaže jedan Pernar, ali SDP???“ – piše jedan pratitelj.

„Dajte se pljusnite u čelo....Samobor ima 5G mrežu od prije ljeta pa nitko nije umro od toga...“ – drugi je komentar.

„Ponekad se zbilja pitam je li SDP u Zagrebu vode Bandićevi ljudi koji ni ne žele da SDP dobije Zagreb...“, „ daj ne budite preudoznanstveni idioti....“, „Hrvatska jednostavno ne želi prihvatiti 21. stoljeće. Očekivao bih ovako nešto od Živoga zida i sličnih. Sve sam više uvjeren da SDPu nema spasa.“, „Jeste li vi normalni? Prestanite nas sramotiti! Kao da Pernara čitamo!“, „Sramota za SDP Zg!“ – samo su neki od komentara.

Ključne riječi

Komentara 2

SV
sveznam1
10:54 02.09.2020.

aha od tuda potice 5G i korona je prevara..sram vas može biti pitanje zdravlja koristite za politicke promocije

ZN
znam
12:14 02.09.2020.

"Samobor ima 5G mrezu pa nitko nije umro" kakav je to argument? Pa nije to tehnologija koja ubija trenutno. Nije niti pusenje ubilo nekoga tko je poceo pusiti prvi dan. Stopiranje 5G je globalni proces koji je za sada usvojio grad Hvar i Biograd u HR. Zasto to drugi ne rade to je stvar njihova koliko su obrazovani i upuceni u tematiku ili drugim rijecima korumpirani ili neupuceni. Oram Miller zna o tome najvise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije