Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVONSKI BROD

Ranjeni pljačkaš banke iz S. Broda došao svijesti, ispitala ga policija

pljacka, pucnjava (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/12
12.05.2011.
u 13:36

Prema neslužbenim informacijama i drugi pljačkaš ranjen je prilikom pucnjave

Jedan od dvojice pljačkaša koji je ranjen tijekom današnje pljačke PBZ-ove poslovnice u Slavonskom Brodu oporavlja se i potpuno je pri svijesti, neslužbeno doznajemo iz bolnice. Policija je navodno već obavila prvi razgovor s njim i pokušava otkriti sve detalje današnjeg razbojstva.

Neslužbeno saznajemo da je i drugi pljačkaš, koji je još u bijegu, također ranjen, no zasad se ne zna kolika je težina njegovih ozlijeda. Policija i dalje pretražuje svaki stan u Brodskom naselju Andrija Hebrang u kojem živi više od 6000 stanovnika.

U razbojništvu i pljački koja se dogodila između 12 i 13 sati u poslovnici Privredne banke Zagreb u Strossmayerovoj ulici u najužem središtu Slavonskog Broda ranjen je zasad neidentificirani pljačkaš, a policajac je lakše ozlijeđen. Navodno su prije samog upada dvojica muškaraca, čiji opis policija zasad taji, bila kraće vrijeme u prostorijama banke, a ubrzo potom, gotovo filmskom brzinom, pred poslovnicom su se stvorili policajci i očevici govore da se odmah začula pucnjava.

– Bio sam na obližnjem autobusnom stajalištu i odjednom je počela pucnjava. Nisam brojio, ali bilo je ispaljeno najmanje tridesetak hitaca, gotovo rafalno. Uplašio sam se, nisam znao što se zbiva, a ubrzo je dojurilo nekoliko policijskih automobila i projurili su dalje u obližnju ulicu – opisuje anonimni svjedok.

I drugi svjedok potvrđuje da je ispaljeno najmanje 20 hitaca.

– Sjedio sam s prijateljima u obližnjem kafiću "Adidasu" i, čuvši rafalnu paljbu, skrili smo se dok ne vidimo što se događa. Odjednom je pored nas na skuteru projurio mlađi motociklist sa sivom kacigom i naljepnicom munje, odjeven u tamnu odjeću. Za njim je trčao policajac, ali je pljačkaš na skuteru umakao u susjednu Meštrovićevu ulicu, a policajci u vozilima dali su se u potjeru – priča svjedok.

>>U cijeloj 2010. orobljeno 9 banaka, ove godine već 14

Zbog potjere za bjeguncem dio ulica u istočnom dijelu Slavonskog Broda bio je blokiran ili je promet bio preusmjeravan, ali je pljačkaš očito unaprijed isplanirao bijeg koristeći jednosmjerne ulice da ga policajci vozilima ne mogu pratiti. Sva naselja u tom dijelu Broda pod policijskom su kontrolom, u naselju A. Hebrang policija češlja svaki stan i podrum.

Da su banku pokušala opljačkati dvojica, potvrđuje i podatak što je jedan od njih u pucnjavi teže ranjen u trbuh hicima koje je u njega ispalio jedan od policajaca iz skupine koja je prva stigla na mjesto pljačke. Jedan od pljačkaša u bijegu je policajca udario i ozlijedio mu glavu, zbog čega je policajcu u bolnici pružena medicinska pomoć.

O “bliskom susretu” bježećih pljačkaša i policije kazuje i to što su na podu haustorskog prolaza, samo koji metar iza ulaza u banku, ostali poveća torba i hrpa razbacanog novca te veći broj čahura.

Brođani su užasnuti novom pljačkom, naime, od prosinca do sada to je u Brodu osmo razbojništvo. Na sreću, u pljački banke u Strossmayerovoj nije bilo više stradalih jer ondje svakog dana stotine Brođana prolaze do stotinu metara udaljene gradske tržnice.

Hitna je pomoć, pričaju očevici, stigla vrlo brzo i odvezla ranjene. Teže ranjeni pljačkaš, neslužbeno doznajemo, ima prostrijelnu ranu u trbuh i odmah je operiran. Život mu nije ugrožen.

Nitko od bankarskih službenika nije ozlijeđen, ali su, doznajemo, šokirani upadom razbojnika. Tragova pucnjave i pokušaja bijega dvojice razbojnika u prostorima banke i na predulazu i parkiralištu jako je mnogo pa će brodskim kolegama policajcima pomoći balističari i drugi policijski operativci iz Zagreba, kako bi se cijeli događaj pljačke do kraja rekonstruirao i da bi se utvrdile sve činjenice, pa i podatak je li i koliko je novca ukradeno.

Možda slučajno, a možda i ne, ali nekako u isto vrijeme, oko 13 sati, po dojavi o razbojništvu i pljački banke policija je zaprimila telefonsku dojavu o navodno podmetnutoj bombi u zgradi Županije u središtu grada, nepuni kilometar od zgrade banke u Strossmayerovoj.

Je li riječ o koordiniranoj akciji ili pukoj slučajnosti, pokazat će istraga, ali zbog opreza policija je svih dvjestotinjak djelatnika županijskih službi zadržala do završetka očevida koji je potrajao više od tri sata. Svi hodnici, podrumi i druge prostorije zgrade Županije u koje se netko mogao nezamijećen uvući pregledane su, radili su policajci za protueksplozijsku zaštitu, a angažirani su i policijski psi, ali se na kraju pokazalo da je dojava o bombi bila lažna.

Glasnogovornik PU brodsko-posavske Antun Jakobović kaže da može postojati veza između pljačke i dojave o bombi, ali će se to utvrditi istragom.

Komentara 77

CR
Crvenokosi
16:03 12.05.2011.

Svi ste samo za osude.A gdje je preventiva.Kad velite bankama da postave dvoje ili troje sigurnonosnih vrata ili neprobojnim staklom ograde sluzbenike tad se svi bune da je to veliki trosak.A zar nije smrt jednog covjeka velika nesreca.Problem je uu bankama koje gledaju samo svoju dobit i ne vode brigu o svojim zaposlenicima.To je jedan dio price a drugi je da se ljudima koji su nezaposleni i u ovoj krizi ne mogu naci posao dodjeljuje 400 kuna da prezive cijeli mjesec.Sve su to razlozi za ovakve pljacke.

OB
-obrisani-
16:05 12.05.2011.

volio bih čuti karamarka sa statistikom uspješnosti a i sa procjenom sigurnosne situacije....pa da crknem od smijeha i od muke

OB
-obrisani-
16:02 12.05.2011.

i ja sam prisiljen da tako nešto slično napravim.samo što nemam hrabrosti za to,tj.ne fali mi hrabrosti nego jednostavno me je pre sram da tako nešto napravim.nažalost ove će se događati svaki dan jer ljudi su u očaju i prisiljeni su na to jer nemaju što za jesti.ja im to ne zamjeravam samo da nema ljudskih žrtava,država stalno krade narod a treba netko da počnje i nju da krade....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije