Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBLJETNICA VOJNE POLICIJE

Grabar-Kitarović: Rame uz rame nastavljamo angažman u Afganistanu

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
01.03.2018.
u 12:22

Do sada Hrvatsku niti jednom niste iznevjerili i uvjerena sam da nećete u budućnosti, rekla je predsjednica

Na obilježavanju 25. obljetnice ustrojavanja antiterorističke vojne policije govorila je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović .

- Danas obilježavamo 25. obljetnicu ustrojavanja antiterorističke vojne policije, ali i 15. obljetnicu upućivanja prvog voda vojne policije u operaciju Isaf u Afganistan. Srdačno Vam svima čestitam, kazala je Grabar - Kitarović.

- Od ustrojavanja 1993. godine, postrojbe antiterorističke vojne policije sudjelovale su na svim područjima. U svim tim operacijama velik broj pripadnika vojne policije je položio život za domovinu, a brojni su ranjeni. Svima po završetku Domovinskog rata, ubrzo je postalo jasno da se interesi RH ne mogu braniti samo na našim granicama. 

Prije 15 godina prvi je vod vojne policije upućen u operaciju NATO-a Isaf u Afganistanu, podupirući savezničke akcije u stabilizaciji te države. Upravo je to bio dokaz zrelosti naših oružanih snaga i najjači adut za članstvo u NATO-u. Posebno mi je drago danas vidjeti pripadnike vojne policije koje sam susretala i s kojima sam radila na terenu u Afganistanu. Uvijek sam bila ponosna na vas, rekla je predsjednica RH.

- Svima pripada priznanje i zahvala za besprijekornu službu. Svi su oni na svoj način veleposlanici RH jer su dali doprinos međunarodnom ugledu. Naše djelovanje u Afganistanu još nije dovršeno. Ostajemo ustrajni i nastavit ćemo naš angažman rame uz rame s partnerima. Do sada Hrvatsku niti jednom niste iznevjerili i uvjerena sam da nećete u budućnosti. Bilo u Afganistanu, ili na nekom drugom kriznom žarištu. Bili ste pobjednici u Domovinskom ratu, a danas kao elitni pripadnici hrvatske vojske brinete za mir. Vjerujem da ćete nastaviti tako djelovati Hrvatskoj domovini uvijek vjerni. 

Pogledajte i vojnu vježbu u Slunju:

Kolinda Grabar Kitarović
1/15

Komentara 27

DI
Direkt
12:37 01.03.2018.

Šta rade tamo???

Avatar superhik74
superhik74
12:59 01.03.2018.

Rame uz rame, poslusno izvrsavamo naredjenja gazda i gubimo vrijeme po bespucima Afganistana, dok Hrvatska propada i polako demografski umire.

PR
propalismoFranjoskroz
12:57 01.03.2018.

Rame uz rame kao Jakov i anemični 91.?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije