Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dopunski izbori
Povratak na članak

Rajka Rađenović iz SDSS-a izabrana za zadarsku dožupanicu

Dogradonačelnik Benkovca postao je Miloš Ćiritović iz SDSS-a, donačelnik Polače Ljubiša Tintor iz SDSS-a, a donačelnik Zemunika Dragan Daničić, također iz SDSS-a. SDSS je dobio i vijećnika u Stankovcima, gdje je izabran Radovan Mandić.

Komentari 6

BE
Bedem1
12:25 14.06.2010.

Nasim usijanim glavama se nikako ne moze dokazati da ako nesto zelis,a na to imas pravo,onda trebas da i radis na tome pravu.Mislim reci da su Hrvati izasli na izbore,na sto po zakonu imaju pravo,onda poslije izbora se nebi zalili tako puno na srpske dvostruke glasove,jer Srba je malo i Hrvati ih mogu preglasati svojim brojem glasova,ali mentalitet naseg naroda je takav da ih uopce nije briga da ucestvuju na izborima,jer kako bi se onda mogli zaliti.Samo 13% biraca izaslo na izbore ?Pa to je ruglo.

VL
KO
kompa
12:41 14.06.2010.

zamjenik gradonačelnika Benkovac 310 glasova zamjenik načelnika Zemunik donji 49 glasova zamjenik načelnika Polača 54 glasa zamjenik načelnika Lišane Ostrovičke 31 glas ukupno 441 glas za mjesto načelnika Gračac (odkud stiže dožupanica na izborima Hrvata kao manjine u Hrvatskoj državisto načelnika Gračac (odkud stiže dožupanica na izborima Hrvata kao manjine u Hrvatskoj državi ) zamjenik načelnika Hrvat 457 glasova........... no comment

VL
KO
kompa
12:43 14.06.2010.

+ - 14.06.2010. u 12:41h kompa je napisao/la: zamjenik gradonačelnika Benkovac 310 glasova zamjenik načelnika Zemunik donji 49 glasova zamjenik načelnika Polača 54 glasa zamjenik načelnika Lišane Ostrovičke 31 glas ukupno 441 glas za mjesto zamjenika načelnika Gračac (odkud stižetiže dožupanica na izborima Hrvata kao manjine u Hrvatskoj državi ) zamjenik načelnika Hrvat 457 glasova........... no comment

VL
OB
-obrisani-
09:29 14.06.2010.

Kao što vidimo, hrvatski izborni zakon sadrži nešto što se naziva \"pozitivna diskriminacija\" (drveno željezo - kako ikakva diskriminacija može biti pozitivna???), a odnosi se na dvostruko pravo glasa pojedinih nacionalnih skupina. S jedne strane se oduzima pravo glasa hrvatskimm državljanima hrvatske nacionalnosti kako bi se to isto pravo dodalo hrvatskim državljanima srpske nacionalnosti. Tako imamo rzultat da jedni nemaju prava, a drugi imaju dvostruko!!!! Isti ti hrvatski državljani srpske nacionalnosti glasovali su na lokalnim izborima koji su održani lani u svibnju. Jučer su glasovali drugi put. Izabrali su svoje predstavnike u lokalne vlasti u ime iseljenog dijela vlastite manjine. Minimalno poštenje nalaže da se organiziraju i dodatni izbori za lokalnu vlast na kojima će iseljeni dio hrvatskih državljana hrvatske nacionalnosti izabrati svoje predstavnike! Tako molim - jedno mjesto dogradonačelnika u Benkovcu, jedno mjesto u Stankovcima u Vijeću, jedno mjesto donačelnika u Polači,itd. Podloga za ovakav zahtjev jest činjenica kako je više od 5% građana hrvatske nacionalnosti iseljeno s ovog područja,a nisu se odrekli prava koje imaju kao državljani. Ha bando lopovska zakonodavna, što kažete na ovo izdajnici????

VL
RO
RobyRoby
11:27 14.06.2010.

Rajka Rađenović iz SDSS-a sa tisucu glasova izabrana za dozupanicu!!!! strasno

VL
OB
-obrisani-
12:37 14.06.2010.

Bedem Najprije pročitaj članak od početka do kraja, pa ako ti i onda nije jasno, pitaj nekoga da ti razjasni o čemu se radi. Dotad - samo mala opaska - 13% se odnosi na broj upisanih SRPSKIH glasača jer suu ovo bili njihovi izbori, a ne hrvatski izbori.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.